Overblik: Sådan bliver Danmark seedet i playoff-runden

0

VM-guide.dk giver dig her overblikket over, hvordan Danmark kan ende med at blive seedet i playoff-runden, som afvikles i november.

Danmark spillede tidligere på aftenen 1-1 mod Rumænien, hvilket betyder, at Åge Hareides drenge er sikre på at spille to altafgørende playoff-kampe.

Det stod klart, at en sejr over rumænerne ville have sikret seedning til Danmark. Det er vi altså ikke sikre på længere, men med lidt hjælp fra de kampe, der spilles i morgen og tirsdag, kan det stadig lade sig gøre.

Der er fire kampe, som fra danskernes synspunkt er værd at holde øje med. Hvis mindst to af nedenstående kampe går Danmarks vej, bliver vi seedet i playoff-runden.

Albanien-Italien

Hvis italienerne taber eller spiller uafgjort mod Albanien i morgen, betyder det, at de azurblå er under Danmark på verdensranglisten.

Frankrig-Hviderusland

En sejr til Frankrig vil sikre dem førstepladsen, hvilket vil efterlade Sverige eller Hollandgruppe A's andenplads. Og vi ligger højere på verdensranglisten end begge disse to nationer.

Wales-Irland

Her skal vi håbe på en irsk sejr, som vil betyde, at irerne snupper andenpladsen, mens Wales ender som nummer tre. Vi ligger over Irland på verdensranglisten.

Ukraine-Kroatien

Vi skal krydse fingre for, at Kroatien ikke vinder dette opgør. Snupper ukrainerne sejren, tager de andenpladsen, og det vil være ganske godt for Danmark, som ligger højere på verdensranglisten end Ukraine.

Slutter kampen uafgjort, ender kroaterne som nummer to, men den manglende kroatiske sejr vil betyde, at vi er et mulehår foran Kroatien på verdensranglisten.

Skriv en kommentar