Portugal sneg sig videre efter vildt drama

0

Iran var tæt på at stjæle sejren og det videre avancement på Portugals bekostning. Men opgøret endte 1-1, og portugiserne går videre som toer i gruppe B.

Det var afgørelsens time i gruppe B, hvor Iran skulle møde Portugal.

Samtidig med denne kamp skulle Spanien og Marokko duellere. Marokkanerne var det eneste af de fire mandskaber, som ikke kunne nå videre til ottendedelsfinalerne.

Portugal var tæt på at bringe sig i front efter ni minutter, da Irans keeper Alireza Beiranvand og Saeid Ezatolahi ikke fik kommunikeret ordentligt. Bolden havnede hos Joao Mario, som sparkede bolden over mål.

Som halvlegen skred frem, kom iranerne bedre og bedre med, og flere gange var de lige ved og næsten. Men kort før pausen var det alligevel portugiserne, der kom i front.

Efter at have spillet et-to med Adrien Silva sendte Ricardo Quaresma bolden op i målhjørnet med en velkendt Quaresma-yderside. Fornemt mål af den garvede portugiser.

Mere skete der ikke i første halvleg, så stillingen ved pausen var 1-0.

Fem minutter efter pauseteen fik Portugal ved hjælp af VAR tilkendt sig et straffespark, da Cristiano Ronaldo blev nedlagt i feltet. Men fra 11-meterpletten blev Ronaldo læst og reddet af Beiranvand.

Derfor levede kampen endnu, men Iran, som skulle på måljagt, havde svært ved at true den portugisiske defensiv for alvor.

Størstedelen af anden halvleg blev præget af et hav af frispark, og især i den sidste halve time var der masser af afbrydelser, som ødelagde rytmen i kampen.

Først i overtiden nærmede Iran sig det portugisiske mål, og det gav såmænd en udligning. Efter endnu en VAR-kendelse blev der dømt straffespark til Iran, som Karim Ansarifard sikkert satte op i nettaget.

Men Iran skulle stadig bruge en enkelt mål for at sende Portugal ud, og kort tid efter udligningen var Iran tæt på at lave det vilde comeback, da Mehdi Taremi kom fri, men han sparkede i sidenettet.

Tættere på kom Iran ikke, og det endte derfor 1-1, og da Spanien samtidig spillede 2-2 imod Marokko, slutter portugiserne på gruppe B's andenplads, mens spanierne vinder gruppen. Iran er færdige ved VM.

Spanien skal i ottendedelsfinalen møde Rusland, mens Portugal skal op imod Uruguay.

Skriv en kommentar