Optakt: Iran – Spanien

0

Spanien jagter deres første sejr, efter at de spillede uafgjort mod Portugal. Hvis Iran skal videre, kræves der ligeledes en sejr. Læs hele optakten her.

Det er gruppe B’s tophold mod Spanien, der mødes onsdag aften klokken 20:00. Iranerne har sikret sig et godt udgangspunkt, men kan de holde momentum, når modstanderen er mægtige Spanien? VM-guide.dk klæder dig på til opgøret.

Fokus på holdene:

Iran:

Carlos Queiroz’ kyniske iranere gjorde det, de var bedst til i deres første VM-kamp. De holdt marokkanerne hen, og så vandt de 1-0. At målet var et selvmål og faldt i det 95. Minut, gør ikke noget for iranernes selvbevidsthed.

Det er ikke altid kønt, men det er effektivt, det iranerne leverer, og specielt målmand Beiranvand holdt Asiens måske bedste mandskab inde i opgøret mod Marokko.

Nu venter en noget større opgave i Spanien, som iranerne formentlig igen vil forsøge at holde nede for at slå til på kontrastød eller dødbolde.

Det er selvsagt en større opgave, men iranerne er ikke noget dårligt hold, og der kan ligge en overraskelse og lure under overfladen.

Spanien:

Spanien leverede slutrundens bedste kamp sammen med Portugal fredag aften. 3-3 endte den hæsblæsende affære, men spanierne førte faktisk indtil to minutter før tid, hvor en vis portugiser slog til med et drømmehug på frispark.

Inden da havde Spanien vist sig sårbare i defensiven med et par fejl, som klinisk blev udnyttet, men også vist prøver på fejende flot kombinationsspil og effektivt angrebsarbejde fra specielt Diego Costa.

Et point mod Portugal er ikke som sådan et dårligt resultat, men mod Iran skal der ganske enkelt tre point på kontoen for verdensmestrene fra 2010.

Fakta:

- De to hold står over for deres første indbyrdes opgør nogensinde.

- Spaniens trup består af det laveste antal spillere fra Barcelona og Real Madrid i dette årtusinde, idet ”blot” ni af de 23 spanske spillere er fra de to klubber.

- Irans landstræner Carlos Queiroz har et indgående kendskab til spansk fodbold. Han har tidligere stået i spidsen for Real Madrid.

Seneste nyt:

Iran:

Hjemme i Iran er der stor jubel over at føre gruppe B, og nu gælder det så om at køre videre på det momentum, holdet har. Rygterne mener, at flere iranere vil tage turen til Rusland og forsøge at få billet til kampen.

Spanien:

I de spanske medier er opfattelsen, at holdet var uheldige med ikke at slå Portugal i første kamp, og det forventes derfor også, at den nye landstræner Fernando Hierro stiller med samme startopstilling for at forsøge at skabe kontinuitet.

Hold øje med:

Alireza Jahanbakhsh (Iran):

Det var kun i glimt, at Jahanbakhsh viste sit lysende talent mod Marokko, men kantspilleren formåede alligevel at diske op med et par tekniske lækkerier undervejs.

Mod Spanien må han forventes at være spilleren, der styrer iranernes kontrastød, og derfor skal der holdes et særligt vågent øje med Jahanbakhsh.

Diego Costa (Spanien):

Det var ikke engang sikkert, at Costa skulle starte inde mod Portugal, men det gjorde han, og han kvitterede med to scoringer og en flot præstation. Costa skal denne gang ligge og slås mod et stærkt iransk forsvar, og han bliver helt sikkert en ordentlig mundfuld for iranerne.

Forventede startopstillinger:

Iran (4-1-4-1):

Beiranvand

Rezaeian - Pouraliganji - Cheshmi - Hajsafi

Ebrahimi

Jahanbakhsh - Shojasi - Amiri - Ansarifard

Azmoun

Spanien (4-2-3-1):

De Gea

Nacho - Ramos - Piqué - Alba

Busquets - Koke

Isco - Iniesta - Silva

Costa

Praktisk information:

Stadion: Kazan Arena, Kazan

Spille-tidspunkt: 20. juni, klokken 20:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: TV 2 | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar