Rusland videre efter straffedrama

0

Rusland er klar til VM-kvartfinalen, efter de slog Spanien med 4-3 i straffesparkskonkurrence. Den ordinære kamp endte 1-1.

Her til eftermiddag skulle VM's tredje ottendedelsfinale afvikles. Den stod i mellem Spanien og VM-værterne fra Rusland.

Efter en lige åbning på kampen kom spanierne i front efter 11 minutter, da et frispark blev slået ind i det russiske felt, hvor Sergey Ignashevich kom til at sende den i eget net. Dermed 1-0 til Spanien.

Nu skulle Rusland frem på banen, men de havde svært ved at spille sig igennem til de helt store chancer. Derfor var det måske heller ikke overraskende, at der skulle en dødbold til at bringe dem tilbage i opgøret.

Ti minutter før pausen blev et hjørnespark slået ind i det spanske felt, hvor bolden blev headet op på armen af Gerard Pique. Straffespark til Rusland, som Artem Dzuyba sikkert satte i nettet til 1-1.

Stillingen efter de første 45 minutter var 1-1.

Også i anden halvleg havde begge mandskaber svært ved at skabe de store chancer. Spanien havde bolden en masse, men russerne forsvarede sig godt.

Derfor var det heller ikke overraskende, at opgøret sluttede 1-1. Det betød, at kampen skulle ud i forlænget spilletid.

Russerne, som havde forsvaret sig i størstedelen af kampen, virkede trætte, og det var tydeligt, at de ville være tilfredse med at komme frem til en straffesparkskonkurrence, hvilket lykkedes for dem.

Trods en stor chance til indskiftede Rodrigo kom bolden ikke i netmaskerne, og derfor skulle det hele afgøres efter straffespark.

Og det var fornuftigt for russerne at gå efter det, for fra 11-meterpletten var de nemlig bedst. Alle fire spark satte de i nettet, mens Igor Akinfeev reddede to af de spanske forsøg.

Det betyder, at Spanien er færdige ved VM, mens Rusland er klar til VM-kvartfinalen, hvor enten Kroatien eller Danmark venter.