Spanien hentede smal sejr på spøjst mål

0

Spanien hentede en smal 1-0-sejr over Iran her til aften i en kamp, som de dominerede på boldbesiddelsen. Det var Diego Costa, som blev noteret for målet, da bolden blev skudt ind på ham.

Spanien var forhåndsfavoritter, før de mødte Iran, og de havde hårdt brug for en sejr, efter at de spillede uafgjort 3-3 mod Portugal i deres første VM-kamp.

Spaniens midlertidige landstræner, Fernando Hierro, havde foretaget to justeringer i startformationen, hvor der var blevet plads til Real Madrid-spillerne Dani Carvajal og Lucas Vázquez.

Iran stod langt tilbage på banen og forsøgte at straffe Spanien på omstillingsspil. Det betød samtidig, at spanierne havde bolden i det meste af første halvleg.

I det 23. minut fik Spanien den første store mulighed, da de fik et frispark. David Silva skulle tage det, men han snittede muren, og således kunne Irans keeper Alireza Beiranvand let klare situationen.

Syv minutter senere var Silva igen på spil, men hans forsøg sad direkte på målmanden.

Efter 36 minutters spil blev en høj bold sendt ind i det spanske felt, men Sergio Ramos fik clearet.

I overtiden af første halvleg var Silva tæt på igen, men heller ikke denne gang udmøntede hans chance sig i et mål. Boldbesiddelsen lød på 81 % i Spaniens favør ved pause.

I halvleg var Lucas Vázquez tæt på at score, da Beiranvand havde sæbe på handskerne, men han endte alligevel med at få bolden under kontrol.

I det 54. minut fik Spanien dog hul på bylden i en spøjs situation. Bolden blev sparket ind på Costa i det lille felt, hvorefter den gik forbi Irans keeper til 1-0.

Efter godt en times spil kunne Iran så juble, hvor hele bænken stormede ind på banen efter en scoring. Men desværre for holdet, så var der dømt korrekt offside.

Det tog dog lang tid, før iranerne opfattede dette, og derfor blev de naturligt nok vrede på dommeren efterfølgende, men selv efter at VAR havde dobbelttjekket situationen stod beslutningen ved magt.

Costa var med 20 minutter tilbage af opgøret tæt på at score for anden gang. Der var klumpspil i det iranske felt, men modigt forsvarsspil af Ramin Rezaeian forhindrede endnu en scoring.

I det 82. minut var Iran tæt på at udligne ved Mehdi Taremi, da angriberen headede bolden tæt over målet.

Der blev ikke scoret flere mål i kampen, og derfor fik Spanien deres vitale tre point med en sejr. Nu ligger de på siden af Portugal, som også tidligere på dagen vandt 1-0 over Marokko.

Spaniens sidste opgave i gruppespillet er på mandag klokken 20:00, hvor de møder Marokko.

Skriv en kommentar