Spanien og Chile videre til 1/8-finalerne

0

Spanien udnyttede Chiles forsvarsfejl, men spanierne blev også  en mand i overtal, da Marco Estrada fik rødt kort. Spanien vandt opgøret 2-1, men begge hold er videre.

Det spanske landshold skulle bruge en sejr for at være sikre på videre deltagelse, og det kunne tydeligt se på deres offensive spil, som også førte til en række gode muligheder i den indledende fase af kampen.

Især Fernando Torres var god til at true Chiles forsvar, men efter ti minutter meldte chilenerne sig ind i affæren, desværre for holdet kunne Mark Gonzalez ikke få indstillet sigtekornet.

I det 23. minut fik Spanien endelig hul på bylden. Chiles målmand, Bravo, var på skovtur, og så tacklede han Torres i sit forsøg på at afværge, men i stedet røg bolden tilbage til Fernando Torres' angrebsmakker David Villa, der iskoldt og med stor præcision sendte bolden ind i det tomme mål med en first-timer.

Et lille kvarter senere have Chile et boldtab på midtbanen, og så slog Spanien hurtigt kontra. Andres Iniesta sendte bolden ud på venstrekanten til David Villa, der lagde pres på Chiles forsvar, før han spillede bolden skråt tilbage til Inista, der var søgt i fri position og resolut lagde bolden ned i højre side af målet til en 2-0-føring.

I forbindelse med opstillet til målet, blev Torres' ben fjernet af Marco Estrada, og dette takserede kampens dommer Rodriquez til et gult kort. Dette blev fatalt for Chile, da Estrada havde et gult kort i forvejen, og derfor måtte gå tidligt i bad.

Chile skulle nu spille over en halvleg med blot ti mand på banen. I anden halvleg valgte Marcelo Bielsa at sende to spillere ind i form af Rodrigo Millar og Esteban Paredes.

Det skulle vise sig at være et klogt valg, da Millar blot et minut senere kunne score til det reducerende mål 2-1. Bolden blev snittet af Pique, og ændrede derfor fuldstændig retning, så Casillas i det spanske mål ikke kunne stille meget op.

Chile havde dog svært ved at presse yderligere på, med en mand i undertal, og derfor endte kampe med 2-1. Schweiz formåede ikke at score mod Honduras i den anden gruppekamp.

Det betyder, at både Spanien og Chile er videre til ottendedelsfinalen, hvor de møder henholdsvis Portugal og Brasilien.

Kampens spillere:

Chile - Gary Medel: Han var dygtig til at trække med op, og derved true spanierne, men samtidig forsømte han ikke sine pligter rent defensivt. Han fik brudt en række af Spaniens angreb og han var klart det stærkeste led i Chiles forsvarskæde.

Spanien - Andrés Iniesta: Han gjorde sig hele tiden spilbar. Han var en af de største nøgler, når Spanien angreb, og så scorede han målet til 2-0, der i sidste ende sikrede Spanien et fint aftryk på gruppespillet og en førsteplads, efter at de startede dårligt ud med et nederlag.

Skriv en kommentar