Spanien vandt gruppe B efter drama

0

Spaniens angriber Iago Aspas blev redningsmanden dybt inde i overtiden, da han scorede til 2-2 i for spanierne på et elegant hæl-mål.

Spanien skulle mandag aften forsøge at sikre sig førstepladsen i gruppe B, da de mødte Marokko i den sidste kamp i gruppespillet.

Inden kampen blev fløjtet i gang var Spanien á point med Portugal, eftersom at begge mandskaber havde fire point. Marokko havde udspillet sin chance med nul point efter kampen.

Det betød dog ikke, at Marokko ikke var motiveret for at levere et godt sidste punktum, tværtimod.

Efter et lille kvarter fik Marokko bragt sig foran, da både Sergio Ramos og Andres Iniesta tøvede med, hvem der skulle få bolden under kontrol.

Marokkos Khalid Boutaib fik en friløber, hvorefter han køligt udplacerede David de Gea i det spanske mål. 1-0 til Marokko.

Men bare fem minutter efter fik Spanien bragt balance i regnskabet. Andres Iniesta gjorde skaden god igen, da han rykkede fri i Marokkos felt, hvorefter han fandt Isco, der kanonerede bolden op i nettaget til 1-1.

I det 25. minut var Marokko tæt på at bringe sig foran for anden gang i kampen. Et hurtigt indkast fangede det spanske forsvar på hælene, og en ny friløber blev givet til Boutaib, men denne gang vandt de Gea duellen, da Manchester United-keeperen blev på benene og snuppede skuddet.

Marokko var angrebede aggressivt på de spanske spillere, hvilket kostet fire gule kort på mindre end 10 minutter.

I anden halvleg fortsatte Spanien med at presse på for en scoring. Men i stedet var det Marokko, der var tæt på at score igen.

Efter 56 minutter gav Nordin Amrabat et eksempel på, hvorfor man ikke skal lade ham afsluttede på kanten af feltet. Han manglede dog den sidste skarphed, da han kanonerede bolden op på sammenfløjningen.

Seks minutter efter var Isco tæt på at blive dobbeltmålscorer, men hans hovedstød blev snuppet flot af Marokkos Romain Saiss, der fik headet over målet.

Med ti minutter igen tog Marokko føringen for anden gang i kampen. Et hjørnespark blev sendt ind i det lille felt, hvor Youssef En Nesyri sprang højest og fik sendt kuglen ind bag de Gea i målet.

I overtiden kom der dog drama i opgøret, da en hælafslutning for Iago Aspas på kanten af offside skulle tjekkes efter i VAR-maskinen.

Efter at dommeren havde undersøgt sagen kunne han konstatere, at der ikke var offside. Derfor blev målet godkendt. På den måde sluttede opgøret 2-2, og det blev vitalt for Spanien, eftersom at Portugal smed deres føring i opgøret mod Iran, så de også spillede uafgjort 1-1.

Spanien vinder derfor på reglen om flest scorede mål.

Det betyder, at Spanien skal møde værterne Rusland i ottendedelsfinalen, mens Portugal krydser klinger med Uruguay.

Skriv en kommentar