Stine Bjerre Jørgensen: Ronaldo er den største VM-legende

0

Foto: Shutterstock

VM-guide.dk har interviewet en række kendte danskere, der har en stor passion for fodbold. I dette interview kan du møde vært på TV 2 Sporten, Stine Bjerre Jørgensen.

Hvad er den første VM-oplevelse, som du har haft?

Jeg kan desværre ikke huske 1986 og Guds Hånd, da jeg kun var fire år dengang. Men 1994 dukker op i min hukommelse. Det var første gang, jeg fornemmede VM-stemningen og sammenholdet hjemme i stuen foran fjernsynet. Herfra blev det en familie-tradition.

Hvad er den største VM-oplevelse, som du har haft?

VM-finalen i 2006 vil jeg altid huske. Jeg sad med stor respekt og fulgte Zinedine Zidane spille sin afskedskamp for Frankrig, og pludseligt nikkede han Marco Materazzi en skalle i brystkassen (!)

Jeg kan huske, at jeg først blev forarget, så sikker på at Materazzi havde sagt noget grimt til Zidane - og til sidst trist på Zidanes vegne, der måtte forlade en flot karriere med et rødt kort. Det var en dramatisk finale.

Hvad er den største VM-fiasko, du har oplevet?

At Danmark tabte 4-0 til Armenien! Hold op, hvor var jeg skuffet. Det er måske meget at forvente, at Danmark skal være med ved hver slutrunde, men Armenien....? Og 4-0.....?

Hvilken VM-legende er i dine øjne den største?

Ronaldo! Med alle hans mål, må det være ham. Og med den præstation bør det ikke være lovligt at kalde ham "tykke Ronaldo".

Hvad er dine forventninger til VM-slutrunden generelt?

Jeg har glædet mig til den brasilianske folkefest både i landet og på stadions. Man kan virkelig mærke kærligheden til fodbolden gennem skærmen, og hvordan sporten skaber glæde og smil i et land, der ellers har sit at kæmpe med.

Hvem tror du, der vinder VM?

Argentina eller Brasilien. De nemme valg, I know. Men man ser bare gang på gang, hvordan hjemmebanen løfter et hold. Og så endda et hold, der var favorit i forvejen. Men det kunne nu være sjovt med et europæisk hold - byder Holland som outsider!

Hvem vil du mene, der stikker af sted med topscorer-prisen?

Luis Suarez. Efter han kom i gang mod England med mål og tårer, bliver han ikke til at stoppe. Spiller med hjertet.

Interviewet blev foretaget den 20. juni 2014.

Skriv en kommentar