Sverige slog svage sydkoreanere efter straffespark

0

Sverige var bedst og vandt fortjent 1-0 over et tamt sydkoreansk mandskab. Kampens enlige scoring  blev sat ind på straffespark af Andreas Granquist.

I går blev der taget hul på gruppe F, da Mexico overraskende vandt 1-0 over Tyskland. I dag skulle gruppens andet opgør mellem Sverige og Sydkorea så spilles.

Svenskerne måtte undvære Manchester United-stopperen Victor Lindelöf, der var sygdomsramt. I stedet for  ham spillede Pontus Jansson fra start.

De undertippede sydkoreanere startede bedst, men de kom ikke frem til noget nævneværdigt. I stedet havde Sverige en kæmpemæssig chance for at komme i front efter 20 minutter.

Marcus Berg stod efter fint svensk spil omkring det sydkoreanske felt pludselig fuldstændig fri et par meter fra mål - men den 31-årige angriber misbrugte på det skammeligste.

Selvsamme Berg havde to chancer yderligere i første halvleg, men skarpheden manglede, og da heller ikke Viktor Claesson fik scoret på en stor hovedstørschance, var stillingen 0-0 ved pausen.

Sverige havde været bedst og skabt de største chancer i løbet af de første 45 minutter, mens Sydkorea kun få gange havde formået at true den svenske defensiv.

Seks minutter efter pausen kom Sydkorea tæt på for første gang, da Ja-Cheol Koo fik headet mod det svenske mål. Uheldigvis for sydkoreanerne røg hovedstødet i sidenettet.

Få minutter senere var det så svenskerne, der var tæt på at åbne scoringen på et hovedstød. Sebastian Larsson slog et frispark ind i panden på Ola Toivonen, men Sydkoreas keeper Hyun-Woo Cho reddede.

Efter 62 minutters spil kom VAR-systemet igen i brug ved VM-slutrunden, da Claesson blev fældet i det sydkoreanske felt af den indskiftede Min-Woo Kim.

Men først efter at have set situationen igennem på video fløjtede kampens dommer Joel Aguilar for straffespark til Sverige. Det efterfølgende forsøg fra 11-meterpletten sendte den svenske anfører Andreas Granquist iskoldt i nettet til svensk 1-0-føring.

Nu skulle Sydkorea frem på banen, men de manglede ideer og kvalitet til at åbne den stærke svenske defensiv. Først i overtiden blev det farligt, da Hee-Chan Hwang tæt under mål headede over.

Tættere på kom Sydkorea ikke, og derfor vandt Sverige fortjent med 1-0 og ligger sig op på en delt førsteplads i gruppe F med Mexico.

Næste opgave for svenskerne er et opgør imod Tyskland, mens Sydkorea skal forsøge at komme på pointavlen, når de skal møde Mexico.

Skriv en kommentar