Optakt: Tyskland – Sverige

0

Der er et kæmpemæssigt pres på Tyskland, når lørdag klokken 20:00 skal forsøge at komme på pointtavlen mod Sverige. Læs VM-guide.dk's optakt til kampen her.

Optakt: Tyskland vs Sverige

Tyskerne jagter deres første sejr ved denne VM-slutrunde, mens svenskerne hentede en smal 1-0-sejr. Dermed kan der forventes masser af spænding i lørdagens opgør mellem Tyskland og Sverige.

Fokus på holdene:

Tyskland:

Tyskland kom skrækkeligt fra start ved VM, da de tabte 1-0 til Mexico i første kamp. Det skal revancheres i morgen, når Sverige er modstanderen.

Ikke meget hang sammen for tyskerne imod mexicanerne, hvilket også var billedet i de sidste VM-testkamp, som Joachim Löws tropper spillede.

Spørgsmålet er nu, om der kommer ændringer i start-11’eren – for noget skal der ske, hvis det ikke skal blive et tidligt og pinligt VM-exit for de regerende verdensmestre.

Og det bliver ikke nemt imod Sverige, som har fået opbygget en rigtig stærk defensiv. Hvis ikke Tyskland spiller op til deres bedste, kan det blive ganske svært for dem.

Sverige:

Sverige imponerede langt fra mod Sydkorea i første kamp, men det var dog fortjent, at de hev en smal 1-0-sejr hjem, der kom i hus efter et straffespark, som Andreas Granqvist satte i nettet.

Det svenske mandskab har fået skabt en solid defensiv, som afgiver få chancer, og det kan blive enormt afgørende mod Tyskland, som råder over et hav af dygtige offensivspillere.

Offensivt virker svenskerne forholdsvis tamme, og profilen Emil Forsberg mangler stadig at vise en hel del. Men han har potentialet, og måske ser vi prøver på hans store talent i morgen.

Fakta:

- Tyskland og Sverige mødte hinanden i ottendedelsfinalen ved VM i 2006, hvor tyskerne efter to scoringer fra Lukas Podolski vandt 2-0.

- Tyskland og Sverige var i kvalifikationsgruppe sammen op til VM-slutrunden i 2014. Der kom hele otte mål i begge opgør (4-4 og 5-3 til Tyskland).

- Sverige har ikke lukket mål ind i deres seneste tre kampe.

Seneste nyt:

Tyskland:

Mats Hummels er blevet skadet, og han er ikke klar til Sverige-kampen. I stedet forventes det, at enten Niklas Süle eller Antonio Rüdiger spiller i midterforsvaret ved siden af Jerome Boateng.

Sverige:

Victor Lindelöf spillede ikke første VM-kamp på grund af sygdom, men Manchester United-stopperen forventes at være klar til morgendagens opgør.

Til gengæld er både Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén blevet ramt af et maveonde. Alle tre forventes dog at kunne spille imod Tyskland.

Hold øje med:

Timo Werner (Tyskland):

Man så ikke meget til Timo Werner i Tysklands første VM-kamp imod Mexico. VM-guide.dk forventer dog, at den unge angriber spiller en klart bedre kamp, når det gør løs imod Sverige.

Werner er et stort talent, hvilket han flere gange har vist – både for sin tyske klub RB Leipzig, men også for det tyske landshold.

Andreas Granqvist (Sverige):

Det er Andreas Granqvist, der holder sammen på den stærke svenske defensiv, og derfor får han også en hovedrolle i morgen, når Tysklands skræmmende offensiv venter.

Granqvist viste dog imod Sydkorea, at han også kan tage ansvar i den anden ende, hvor han omsatte det svenske straffespark til en sikker scoring.

Forventede startopstillinger:

Tyskland (4-2-3-1):

Neuer

Kimmich – Süle – Boateng – Plattenhardt

Kroos – Khedira

Müller – Özil – Draxler

Werner

Sverige (4-4-2):

Olsen

Lustig – Granqvist – Lindelöf – Augustinsson

Claesson – Larsson – Ekdal – Forsberg

Berg – Toivonen

Praktisk information:

Stadion: Fisht Stadium, Sochi.

Spille-tidspunkt: 23. juni, klokken 20:00. | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: TV 2. | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar