To Cavani-kasser sænkede Portugal

0

Edinson Cavani blev den store helt for Uruguay, da han med to scoringer sænkede Portugal med 2-1. Uruguay skal nu møde Frankrig i kvartfinalen.

Uruguay vandt tidligere på ugen gruppe A, mens Portugal blev toer i gruppe B. Derfor skulle de to mandskaber her til aften mødes i VM's og dagens anden ottendedelsfinale.

Efter blot seks minutters spil kom uruguayanerne i front, da Edinson Cavani og Luis Suarez viste sublimt samarbejde.

Først slog Cavani en lang pasning på tværs af banen over til Suarez, som efter et par træk sendte et knaldhårdt indlæg i feltet, som lå perfekt til Cavani, der med hovedet dirigerede bolden i nettet til 1-0.

I resten af første halvleg var portugiserne meget på bolden, men de formåede ikke at true Uruguays defensiv, som faktisk havde holdt målet rent siden et opgør i november 2017 mod Østrig.

I den anden ende kom Uruguay heller ikke tæt på at udbygge føringen, så stillingen ved pausen var 1-0 efter Cavanis superkasse.

Portugal skulle på jagt fra anden halvlegs start, og efter blot ti minutter kom udligningen. Efter et kort hjørnespark slog Raphael Guerreiro bolden ind i panden på Pepe, som fandt vejen til netmaskerne.

Men blot cirka fem minutter senere var uruguayanerne på sejrskurs igen. Et udspark fra keeper Fernando Muslera havnede hos Rodrigo Bentancur, som spillede Cavani fri.

Og fra kanten af feltet tøvede PSG-angriberen ikke. Prompte sparkede han bolden over i det lange hjørne udenfor Rui Patricios rækkevidde. 2-1 til Uruguay.

Nu skulle Portugal på jagt for anden gang, og 20 minutter før tid var de tæt på at udligne, da Muslera tabte bolden i eget felt. Men den store chance sparkede Bernardo Silva over mål.

Men tættere på kom portugiserne ikke, og derfor er de ude af VM, mens Uruguay nu kan se frem til en kvartfinale imod Frankrig.

Skriv en kommentar