Optakt: Mexico – Sverige

0

Mexico og Sverige mødes i sidste runde i et afgørende opgør i gruppe F. Kampen fløjtes i gang klokken 16:00 onsdag. VM-guide.dk giver dig en optakt til kampen her.

Fokus på holdene:

Mexico:

Mexico har fået en forrygende start på VM med sejre over henholdsvis Tyskland og Sydkorea. Men alligevel kan mexicanerne ende med at blive den store sorteper i forhold til videre avancement.

Et nederlag til Sverige vil nemlig med stor sandsynlighed sende Mexico ud af VM, mens Tyskland – hvis de slår Sydkorea – og Sverige i så fald vil snuppe første- og andenpladsen i gruppen.

Men som mexicanerne har spillet i de to første kampe, bør de kunne slå Sverige, som ikke kan spille lige så afventede, som de eksempelvis gjorde imod Tyskland.

Og når svenskerne skal frem på banen, bør det give plads til de lynhurtige mexicanske offensivspillere, som blandt andet gjorde ondt på Tyskland i første kamp.

Sverige:

Sverige kom planmæssigt fra start ved VM via en 1-0-sejr over Sydkorea. Det var dog ikke kønt, og faktisk spillede svenskerne næsten bedre i anden gruppekamp imod Tyskland.

Og som bekendt var Sverige også ekstremt tæt på at snuppe det ene point i opgøret mod de tyske verdensmestre. Men en scoring dybt inde i overtiden fra Toni Kroos spolerede dette.

Nu skal svenskerne op imod Mexico, som foreløbig har været gruppe F’s bedste mandskab. Og Sverige kan højst tænkeligt ikke nøjes med det ene point.

Fakta:

- Mexico og Sverige mødte hinanden ved VM i 1958, hvor svenskerne sejrede med 3-0.

- To gange yderligere har Mexico og Sverige mødt hinanden. Begge gange har det været i venskabskampe. Den ene gang (i 2005) endte det 0-0, mens seneste opgør (i 2009) endte med en svensk 1-0-sejr.

Seneste nyt:

Mexico:

Der er ingen skader i den mexicanske trup, og det forventes, at landstræner Juan Carlos Osorio starter med de samme 11 spillere, som indledte det seneste opgør imod Sydkorea.

Sverige:

Heller ikke i den svenske lejr er der skader, og det tyder på, at de stiller op med de samme 11 mand, som startede på banen imod Tyskland.

Hold øje med:

Hirving Lozano (Mexico):

Den unge offensivspiller har været et spændende bekendtskab hidtil ved VM, og mod Sverige kan Hirving Lozano i høj grad også komme til at gøre ondt på den svenske defensiv.

Som tidligere nævnt skal svenskerne meget gerne vinde kampen, og det kan give plads til Lozano i omstillingsspillet.

Emil Forsberg (Sverige):

Vi mangler stadig at se en masse fra Sveriges offensivprofil Emil Forsberg. Han har et stort potentiale, men mod både Sydkorea og Tyskland har han vist alt for lidt af sin kunnen.

Mod Mexico, hvor der skal skabes chancer, får Sverige brug for Forsberg, og den teknisk dygtige RB Leipzig-spiller kunne passende stemple ind i VM-turneringen med en god præstation imod mexicanerne.

Forventede startopstillinger:

Mexico:

Ochoa

Alvarez – Salcedo – Moreno – Gallardo

Herrera – Guardado

Layún – Vela – Lozano

Chicharito

Sverige:

Olsen

Lustig – Lindelöf – Granqvist – Augustinsson

Claesson – Larsson – Ekdal – Forsberg

Toivonen – Berg

Praktisk information:

Stadion: Ekaterinburg Arena, Ekateringburg

Spille-tidspunkt: 27. juni, klokken 16:00. | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: TV 2. | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar