Tysklands VM-triumf sætter nye rekorder

0

Tysklands 1-0-sejr over Argentina efter forlænget spilletid, betyder, at der kan tilføjes en del rekorder til VM-historiebøgerne.

Tysklands VM-triumf efter 1-0-sejren over Argentina i VM 2014-finalen betyder, at der blev skabt en række rekorder. Vi bringer nogle af de mest væsentlige her.

1. Tredje Bayern München-spiller til at score i finalen

Mario Götze blev den tredje Bayern München-spiller til at score i en VM-finale. Før ham har Paul Breitner og Gerd Müller opnået det samme.

2. Argentina - flest VM-finaler uden mål

Argentina er nu, sammen med Brasilien, det hold, der har deltaget i flest VM-finaler uden at score. To gange er det blevet til.

3. Tyske VM-titler med et mål

Samtlige af Tysklands fire VM-titler er vundet med et enkelt mål.

4. Götze-mål - assist og målscorer i fokus

Mario Götzes mål i finalen er det første nogensinde i en finale, hvor både assist (André Schürrle) og mål kommer fra indskiftede spillere.

5. Argentina slået ud af VM fire gange

Argentina er nu blevet slået ud af VM hele fire gange af Tyskland. Det udligner Chiles kored på samme antal exits mod Brasilien.

6. Argentina slået ud tre gange

Argentina er nu det første mandskab i VM's historie, som er blevet slået ud tre gange i træk af det samme hold i knockout-fasen.

7. Tre europæiske VM-titler i træk

Det er første gang nogensinde, at tre europæiske lande vinder VM-titlen i træk. Italien vandt i 2006, mens Spanien vandt i 2010. Med Tysklands sejr søndag aften, sikrede holdet altså et europæisk VM-hattrick i det regnskab.

8. Første VM-sejr udenfor Europa

Tysklands VM-sejr søndag aften, var den første, som de har formået at vinde udenfor Europas grænser.

9. Tyskerne sidder på en delt andenplads

Tysklands fjerde VM-titel betyder, at de nu deler andenpladsen på listen over de mest vindende nationer ved en VM-slutrunde. Italien står også noteret fore fire titler, mens Brasilien topper listen med fem.

Skriv en kommentar