VM 2010-optakt: Portugal – Brasilien

0

Topholdene i gruppe G, Portugal og Brasilien, tørner sammen denne eftermiddag. Holdene kæmper om at sikre sig førstepladsen, da begge hold er gået videre, med mindre at der sker mirakler.

Portugal indtager andenpladsen inden den sidste spillerunde i gruppe G, der afvikles senere på eftermiddagen. Portugal har hentet en enkelt sejr og spillet en kamp uafgjort.

Portugiserne åbnede VM-slutrunden ud med at spille uafgjort 0-0 mod Elfenbenskysten, mens de senest var med hele 7-0 over Nordkorea. Det giver dem en målscore på 7-0 og fire point på kontoen.

I dag hedder modstanderen Brasilien og de topper gruppen. Derfor fokuserer portugiserne på at sætte et godt aftryk på kampen, så de ikke taber point.

"Vi skal først og fremmest sikre os videre deltagelse til 1/8-finalerne. Det er nødvendigt, at vi holder fokus, fordi det var netop det, som vi gjorde rigtigt mod Nordkorea. Men kampen mod Brasilien er en større udfordring, så vi skal ikke forvente en sejr," fortæller Portugals landstræner Carlos Queiroz til FIFA's hjemmeside.

Brasilien har indtil videre været sikret sig fuld point-høst i deres to første kampe mod først Nordkorea, hvor brasilianerne 2-1 og dernæst Elfenbenskysten med 3-1. Det sikrer dem en målscore på 5-2 og maksimum-point, hvilket vil sige seks point.

"Det er endnu en stor udfordring, ligesom enhver anden VM-kamp. Vores plan er, at blive stærkere for hver kamp vi spiller, ligesom vi gjorde ved VM 2002 (hvor Brasilien vandt VM, red.). Portugal minder meget om Brasilien rent taktisk. Cristiano Ronaldo er en fantastisk spiller, men vi vil ikke kun holde fokus på ham, men på alle spillere," forklarer Brasiliens rutinerede forsvarer Lucio til FIFA’s hjemmeside.

Brasilien og Portugal mødtes senest i november måned 2008 ved en venskabskamp, hvor Brasilien vandt med hele 6-2. Ved de to opgør forinden dette, nemlig i 2007 og 2003 vandt Portugal dog 2-0 og 2-1 ligeledes i en venskabskamp.

Holdene behøver en sejr, hvis de skal sikre sig den vigtige førsteplads, men begge hold kan være helt sikre på at avancere til 1/8-finalerne, hvis de spiller uafgjort.

Hold øje med:

Portugal - Cristiano Ronaldo: Portugals største offensive stjerne. Han tager sig både af dødboldene, men han er også kendt for at udfordre meget på kanterne og derudover levere flotte detaljer.

Brasilien - Luis Fabiano: Han er sikkerheden selv, når han står foran målet. Han er både god i hovedspillet, men så sandelig også i hans sparketeknik. Han er en ganske komplet angriber, der godt kan få en hovedrolle i dag.

Seneste nyt om holdene:

Portugal: Holdets playmaker Deco har haft nogle problemer og er derfor meldt tvivlsom. Derfor starter Tiago sandsynligvis inde i stedet for Deco. De melder dog ikke om yderligere problemer med hverken skader eller karantæner.

Brasilien: Elano og Kaká er ude af dette opgør. Julio Baptista, Nilmar og Dani Alves ventes, at starte inde i stedet for.

Forventede startopstillinger:

Portugal:

Eduardo

Miguel - Carvalho - Alves - Coentrao

Pedro Mendes - Tiago - Meireles

Ronaldo - Almeida - Simao

Brasilien:

Julio Cesar

Maicon - Lucio - Juan - Michel Bastos

Gilberto Silva - Felipe Melo

Julio Baptista - Nilmar - Robinho

Luis Fabiano

Kampens dommer er: Benito Archundia

Kampen spilles på stadionet: Durban Stadium

Klokken 16:00 mødes Portugal og Brasilien i gruppe G. Kampen bliver vist på TV 2.

Skriv en kommentar