VM 2010-optakt: Spanien – Portugal

0

Der er lagt op til et af de helt store opgør ved VM hidtil, når Spanien og Portugal mødes tirsdag aften klokken 20.30 i hvad man forventer, bliver et brag af en kamp med offensivt indstillede mandskaber.

Spanierne lagde VM skuffende ud med et nederlag til Schweiz i den første kamp i gruppespillet, hvilket gav et lille wake up call forud for de to øvrige kampe i gruppespillet, som blev vundet med henholdsvis 2-0 og 2-1 over henholdsvis Honduras og Chile.

Særligt i den sidste kamp mod Chile viste spanierne glimrende spil mod Chile, som ellers havde været et af de bedst spillende hold under VM indtil da, men det skræmte ikke Spanien, som spillede chilierne ud af banen i første halvleg, for derefter at tage den med ro i anden halvleg, hvilket resulterede i Chile fik reduceret.

Portugal viste ikke vildt overbevisende spil i gruppespillet, bortset fra mod Nordkorea, som blev ydmyget med 7-0, mens portugiserne spillede 0-0 mod både Brasilien og Elfenbenskysten, men alligevel er den spanske landstræner, Vicente del Bosque, imponeret over det portugisiske landshold.

”Portugal er et fantastisk hold, og de er mere end bare Cristiano Ronaldo. Ja, det er rigtigt, at Cristiano er en af deres bedste spillere, men vi må ikke glemme, at portugiserne er et af de eneste hold, der endnu ikke har lukket mål ind ved dette VM. Det beviser, at de er en solid enhed og ikke bare en samling af individer. Deres spil er baseret omkring en solid defensiv, højt tempo og kontraangreb, samt at de har mange dygtige spillere. På baggrund af det forudser jeg en svær kamp, ligesom det også vil være det i resten af turneringen. Kun de bedste hold er tilbage,” siger den spanske landstræner til FIFAs hjemmeside.

Portugiserne spadserede, som tidligere skrevet ikke ligefrem igennem gruppespillet, men de endte trods alt alligevel med at gå videre om nummer to i gruppen efter Brasilien.

Derfor bør man om portugiser have lidt bange anelser, særligt fordi nabolandet og modstanderen, Spanien, har vist noget af det bedste spil hidtil set ved VM.

Dog kan det faktum, at der er tale om et naboopgør bliver en afgørende faktor i kampen og så betyder det måske knap så meget at Portugal ikke har vist skræmmende styrke indtil videre.

Noget kan tyde på den portugisiske landstræner, Carlos Queiroz, er af samme holdning, da han mener sit hold er klar til at mødet med de reagerende spanske europamestre.

”Vi er klar til at slå hvem som helst. Vi har allerede spillet alt-eller-intet kampe under kvalifikationen, og nu har vi en alt-eller-intet kamp under VM. Derfor er vi klar til at give alt, hvad kan på banen med et mål for øjet: At blive ved VM. Portugals bedste venter stadigvæk på sig,” slår Queiroz fast.

Hold øje med:

Spanien – David Villa: Villa har under VM indtil videre scoret tre mål i tre kampe, hvilket må siges at være mere end en blot udmærket statistik. Den kommende FC Barcelona-angriber har vist, han er kniv skarp og det blev senest bevist i kampen mod Chile, hvor han var på pletten, da Chiles keeper kom på skovtur og flot sparkede bolden i mål med venstre benet relativ langt fra målet, som dog var tomt.

Portugal – Cristiano Ronaldo: Ronaldo har endnu ikke vist sit fulde potentiale under VM, men hvis Portugal skal have noget at skulle have sagt mod arvefjenden og naboerne fra Spanien, så afhænger meget af Real Madrid-spilleren, som kom på måltavlen i storsejren mod Nordkorea, i en kamp, hvor han eller ikke imponerede synderlig meget. Givet er det dog Cristiano Ronaldo højst sandsynligt bliver nødt til at imponere, hvis Portugal skal have lukket op for den spanske defensiv og han er derfor en spiller man bør holde ekstra øje med, som sædvanlig.

Senest nyt om holdene:

Spanien: Midterforsvareren Raul Albiol kan ikke sidde på bænken mod Portugal, da han plages af et forstuvet ledbånd i sin højre ankel. Han faldt akavet under en træningen i lørdags og siden da er han blevet behandlet intensivt.

Der er også problemer hos den spanske midtbaneprofil Xabi Alonso, som forstuvede sin ankel i kampen mod Chile og selvom det siges at være et mindre problem, vil han angiveligt ikke starte inde. Det forventes i stedet Javi Martinez træder ind i startformationen, hvilket i givet fald vil give mere plads til Xavi længere fremme på banen.

Yderligere ventes det, at Vicente del Bosque vil holde fast i den ellers kritiserede Fernando Torres, selvom denne tydeligvis ikke er i form og han holder derfor David Silva på bænken.

Portugal: Midtbanekreatøren Deco kommet sig helt over sin hofteskade og vil være tilbage på banen i forhold til Portugals kamp mod Brasilien.

Midtbanespilleren Danny er tvivlsom op til kampen, mens der også er tvivl om Ruben Amori, som har lårproblemer.

Det ventes Paulo Ferreira skal starte på højre back, mens Pepe sandsynligvis beholder sin plads som defensiv midtbanespiller, ligesom det forventes Atletico Madrids Simao Sabrosa kommer til at husere på den ene fløj, mens Cristiano Ronaldo vil være på den anden side.

Forventede startopstillinger:

Spanien:

Casillas

Ramos – Pique – Puyol - Capdevilla

Busquets - Martinez

Iniesta - Xavi - Villa

Torres

Portugal:

Eduardo

Ferreira – Alves – Carvalho – Coentrao

Tiago - Pepe - Raul Meireles

Simao – Liedson – Ronaldo

Kampens dommer er: Hector Baldassi

Kampen spilles på stadionet: Green Point Stadium

TV 2 er kanalen, hvor du kan følge det spændende opgør, som fløjtes i gang klokken 20.30.

Skriv en kommentar