VM 2010-optakt: Spanien – Schweiz

0

Storfavoritterne til VM-trofæet, Spanien, tørner i dag klokken 16.00 sammen med Schweiz. Holdene spiller deres første VM-kamp i Durban.

Europamestrene fra 2008, Spanien, er på jagt efter deres første VM-triumf nogensinde, og mange mener, at det bliver ved denne slutrunde, at det spanske mandskab skriver historie og sikrer sig trofæet.

Spanien avancerede til VM-slutrunden ved at vinde samtlige kampe i deres VM-kvalifikation, og slutte af med en målscore på hele 28-5. De spillede mod Bosnien-Hercegovina, Tyrkiet, Belgien, Estland og Armenien, men ingen havde formodentligt regnet med, at de ville være så suveræne.

I deres seneste tre VM-testkampe er det også blevet til sejre. Først mod Saudi-Arabien med 3-2, dernæst Sydkorea med en 1-0-sejr og senest en ydmygelse af Polen på hele 6-0.

Manden, der står i spidsen for Spanien, Vicente del Bosque, er tydeligvis klar til at føre sit mandskab frem til VM-triumfen, men spillerne er samtidig verdensklasse spillere, der forstår, at bevare roen, trods et stort forventningspres.

"Det er svært ikke, at tænke på de store forventninger udefra. Der er en stor optimisme omkring, at vi skal i VM-finalen denne gang. Men heldigvis har vi spillere, der er vant til at håndtere pres, og ved, hvad fodbold er for en størrelse," forklarer han til FIFA's hjemmeside og uddyber:

"Vi kender Schweiz. Vi ved, at de har kvalificeret sig direkte. Det er et hold, der har spillet sammen i mange år, og de har gode færdigheder i deres organisation og en dygtig træner. Vi har stor respekt for dem."

Dagens modstander, Schweiz, endte også på førstepladsen i deres kvalifikationsgruppe til VM. De fik 21 point, hvilket nøjagtigt var et point mere end Grækenland, der måtte tage til takke med andenpladsen.

Schweiz' VM-testkampene kunne sagtens have haft et bedre udfald. De tabte først til Costa Rica med 1-0 den 1. juni, og senest spillede de dog uafgjort 1-1 med de forsvarende verdensmestre fra Italien.

Landstræneren for Schweiz Ottmar Hitzfeld, udviser stor optimisme, og han håber på, at man kan besejre Spanien i dag.

"Spaniens trup indeholder mange store talenter og dygtige spillere individuelt. De spiller meget kompakt, og står godt på banen generelt - med en farlig offensiv. Vi kunne sagtens skabe en sensation, da vi er underdogs - og hvorfor ikke gøre det mod Spanien?," spørger fastslår Hitzfeld over for FIFA's hjemmeside.

Seneste nyt om holdene:

Spanien:

Andres Iniesta er blevet sin lårskade kvit, og han starter også inde for spanierne. Fabregas og Torres er også tilbage, men de starter begge på bænken.

Schweiz:

Alexander Frei er ikke med i opgøret, efter sin ankelskade. Behrami er blevet meldt tvivlsom, men han starter på bænken.

Hold øje med:

Spanien - David Villa: Spaniens lynhurtige målræv, David Villa, starter inde på toppen, og det forventes, at han bliver en stor trussel for Schweiz i opgøret.

Schweiz - Gökhan Inler: Han har fået anførerbindet, og han vil blive manden, der skal forsøge, at stoppe de teknisk stærke spaniere på midtbanen i sin rolle som defensiv midtbanespiller.

Bekræftede startopstillinger:

Spanien:

Casillas

Ramos - Puyol - Piqué - Capdevila

Sergio

Silva - Alonso - Xavi - A. Iniesta

Villa

Schweiz:

Benaglio

Lichtsteiner - Senderos - Grichting - Ziegler

Barnetta - Inler - Huggel - Fernandes

Derdiyok – Nkufo

Spaniens og Schweiz' første VM-kamp ved denne slutrunde går i gang klokken 16.00, og den kampen kan følges på TV 2.

Skriv en kommentar