VM 2010-optakt: Uruguay – Tyskland

0

Kampen om tredjepladsen ved VM-slutrunden står mellem Tyskland og Uruguay, der mødes på Nelson Mandela Bay Stadium lørdag aften.

Uruguay og Tyskland måtte se sig slået i semifinalen af henholdsvis Holland og Spanien, og de to mandskaber må derfor slås om tredjepladsen ved VM-slutrunden. Nationerne ville uden tvivl have foretrukket at stå i søndagens finale, men de har begge gjort en god figur ved VM i Sydafrika.

Uruguay havde måske ikke den sværeste vej til semifinalen, men man skal ikke undervurdere sydamerikanernes præstation. De sluttede øverst i gruppe A foran Mexico, Sydafrika og Frankrig, og skulle i ottendedelsfinalen møde Sydkorea. Sydkoreanerne blev besejret med 2-1, hvorefter Ghana ventede i kvartfinalen.

Dette skulle udvikle sig til en dramatisk kamp, der endte med at blive afgjort i straffesparkskonkurrence, hvor Uruguay-spillerne var bedst til at holde hovedet koldt i den afgørende situation.

I semifinalen mod Holland kæmpede Uruguay det bedste de kunne, men det rakte dog ikke til at slå hollænderne, der vandt 3-2 efter en sen Uruguay-scoring, der bragte spændingen tilbage i opgørets sidste minutter.

Tyskerne sluttede ligeledes bedst i deres gruppe, da de vandt gruppe D foran Ghana, Australien og Serbien. I ottendedelsfinalen ventede et spændende opgør mod England, der dog ikke blev nær så spændende, som man kunne have ønsket. Tyskland vandt 4-1 efter en kamp, hvor England fejlagtigt blev snydt for et mål, der kunne have ændret kampens forløb.

I kvartfinalen ventede endnu et spændende opgør, hvor Tyskland mødte Argentina. I denne kamp var tyskerne ganske suveræne, og endte med at ydmyge Argentina ved at vinde hele 4-0. I semifinalen måtte man dog se sig slået af Spanien i en kamp, hvor tyskerne ikke viste det flotte spil, som de tidligere i turneringen havde praktiseret, og dette formåede spanierne til fulde at udnytte, da de vandt kampen 1-0.

Efter nederlag i semifinalen må begge hold være opsatte på revanche i lørdagens bronzekamp. Ved den seneste slutrunde for fire år siden, hvor tyskerne var på hjemmebane, stod de også i bronzekampen. Ved den lejlighed var modstanderen Portugal, der blev besejret med 3-1, og tyskerne har dermed muligheden for at ende som nummer tre ved VM for anden gang i træk.

Tyskernes anfører Philipp Lahm vil gerne gentage denne bedrift.

”Vi så for fire år siden, hvor stor denne kamp kan være. Vi vil gerne vende hjem med en sejr og en god følelse. Før ville jeg, ligesom mange mennesker, ikke engang se denne kamp i fjernsynet, men nu mener jeg, at det er vigtigt at vinde kampen, da det kan give en form for trøst,” udtaler Lahm ifølge FIFA’s hjemmeside.

Udover at dette er kampen om at slutte som nummer tre ved VM, er det også en kamp, hvor Tysklands angriber Miroslav Klose jagter en rekord. Den 32-årige angriber står lige nu noteret for 14 VM-mål, og han er dermed kun et enkelt mål fra at tangere brasilianske Ronaldos rekord på 15 mål. Angriberen døjer dog med rygproblemer, men vil helt sikkert gøre alt for, at spille i bronzekampen.

For Klose er det vigtigste dog ikke, at han kommer op på 15 VM-mål. Han vil slå Uruguay og tage bronze.

”Jeg vil vinde imod Uruguay, også selvom jeg ikke scorer. Det vigtigste er, at vi vinder. Jeg ved ikke, om jeg når Ronaldos rekord, og det er ikke noget, jeg tænker på. Jeg er mere interesseret i, hvad vi gør som hold,” siger Klose ifølge FIFA’s hjemmeside.

Hold øje med:

Uruguay – Luis Suarez:

Angriberen havde karantæne i semifinalen mod Holland, men er nu tilbage for Uruguay. Suarez har scoret tre mål i turneringen, og har dermed været en vigtig spiller for det sydamerikanske hold. Angriberen må være opsat efter at levere en god indsats, efter at han sad ude i semifinalen.   

Tyskland – Thomas Müller:

Også Müller sad udenfor i semifinalen for Tyskland, da han afsonede karantæne. Müller har haft en rigtig god slutrunde, og er blevet nomineret til prisen som VM’s bedste unge spiller. Med denne nominering i bagagen vil unge Müller, der har scoret fire mål for Tyskland ved VM, blive vigtig.

Seneste nyt om holdene:

Uruguay:

Midtbanespilleren Walter Gargano ser ud til at gå glip af kampen, men til gengæld vil Uruguay have Luis Suarez tilbage, efter at han i semifinalen afsonede karantæne. Diego Lugano og Jorge Fucile er ligeledes tilbage, og forventes at træde ind i startopstillingen igen.

Profilen Diego Forlán er dog tvivlsom, da han døjer med en skade.

Tyskland:

Miroslav Klose døjer som nævnt med en ryg skade, og er derfor tvivlsom til bronzekampen. Der er også meldinger om, at Sami Khedira og Mesut Özil skulle have mindre problemer.

Thomas Müller er tilbage fra karantæne og forventes at erstatte Piotr Trochowski på midtbanen.

Forventede startopstillinger:

Uruguay:

Muslera

M. Pereira – Victorino – Lugano – Fucile

A. Fernandez - D. Perez – Arevalo – Cavani

Suarez - Forlán

 

Tyskland:

Neuer

Lahm – Friedrich – Mertesacker – Jansen

Khedira – Schweinsteiger

Müller – Özil – Podolski

Klose

Kampens dommer er: Benito Archundia

Kampen spilles på stadionet: Nelson Mandela Bay

Kampen fløjtes i gang lørdag kl. 20.30 og kan følges direkte på TV2.

Skriv en kommentar