VM 2022: Dagens resultater (23. nov.)

0

VM 2022's fjerde dag bød på fire kampe, hvor der blev skabt en ny VM-overraskelse, mens Spanien storsejrede mod Costa Rica.

Marokko vs Kroatien (0-0)

Spilletidspunkt: 11:00

Dagens første VM-kamp blev en meget jævnbyrdig affære med syv målforsøg og to skud på mål til hvert hold. Der blev ikke scoret i opgøret, som altså endte med en pointdeling og et point til begge nationer i gruppe F.

Tyskland vs Japan (1-2)

Spilletidspunkt: 14:00

Tyskland var de helt store favoritter, og de kom planmæssigt foran i det 33. minut, da Ilkay Gündogan kunne bringe tyskerne foran på et straffespark. I de sidste sekunder af første halvleg, så scorede Tyskland igen, men Kai Havertz blev dømt offside i situationen.

I det 71. minut skiftede Japan midtbanespilleren Ritsu Doan ind, og han skulle kun bruge fire minutter på banen, før han scorede til 1-1.

Efter 83 minutter kom Japan igen på måltavlen ved Takuma Asano, og nu lurede den helt store VM-overraskelse. Tyskland fik aldrig svaret tilbage, og dermed måtte endnu en VM-favorit se sig besejret i deres første kamp ved VM 2022, ligesom det var tilfældet med Argentina tirsdag.

Spanien vs Costa Rica (7-0)

Spilletidspunkt: 17:00

Spanien kom hurtigt foran mod Costa Rica, da Dani Olmo viste sin sublime teknik og bragte holdet foran med 1-0 i det 11. minut. Bare 20 minutter senere kunne Marco Asensio fordoble føringen og præcist ti minutter efter, så scorede Ferran Torres på straffespark til 3-0.

I det 54. minut scorede Torres igen, og i det 74. minut skrev Gavi historie, da han blev den yngste VM-målscorer siden Pelé i 1958. Carlos Soler ville også være med og scorede i det 90. minut, mens Alvaro Morata også lige akkurat kom på tavlen i det 92. minut. Dermed var Spaniens 7-0-sejr over Costa Rica en realitet, hvilket også er den største sejr ved VM 2022 indtil nu.

Belgien vs Canada (1-0)

Spilletidspunkt: 20:00

Onsdagens sene kamp mellem Belgien og Canada var bare elleve minutter gammel, da kampens dommer Janny Sikazwe pegede på pletten efter et VAR-tjek, hvor der var hånd på bolden. Alphonso Davies havde ansvaret for at skulle forsøge at score Canadas første VM-mål i historien.

Desværre for ham og resten af Canada, så stod han overfor én af verdens bedste målmænd, Thibaut Courtois. Courtois tog i overbevisende stil afslutningen, selvom den han gav en ripost, som dog ikke blev farlig.

I det 44. minut leverede Belgiens forsvarer Toby Alderweireld en lang aflevering fra forsvaret af, som nåede hele vejen frem til angriberen Michy Batshuayi, som i overlegen stil scorede til 1-0. Det blev også kampens slutresultat.

Se stillingen i samtlige otte VM-grupper her.

Skriv en kommentar