VM-dommer: Carlos Simon

0

VM-guide.dk går tæt på samtlige VM-dommere ved årets slutrunde. Vi tegner her et portræt af dommeren Carlos Simon fra Brasilien. Han er placeret i den sydamerikanske dommer-gruppe.

 

Fakta:
Nationalitet: Brasilien
Født: 03-09-1965
Sideerhverv: Journalist
International siden: 1997

Carlos ”Eugenio” Simon, som han oprindeligt hedder, blev født d. 3. september 1965 i Brasilien, og bor til dagligt i den portugisiske by Braga. Carlos Simon fik sin debut, da han dømte Ecuador mod Peru i år 2000. Til verdensmesterskabet i fodbold 2002, dømte han ligeledes tre kvalifikationskampe samt to slutrunde-kampe. Af dem kan nævnes England mod Sverige og Mexico mod Italien.

Carlos Simon har også stået i spidsen for mange finaler i det sydamerikanske kontinent. Hele 11 finaler har Simon dømt, og den vigtigste af dem har nok været finalen mellem River Plate og Cienciano i 2002, som fik et usandsynlig 3-3-resultat.

Siden år 2000 har Carlos Simon dømt Copa Libertadores og Copa Sudamericana, hvilket er en stor ære for ham, da ingen brasilianske dommere har opnået dette. I VM 2006-kvalifikationen fik brasilianeren hele syv kampe, og alle syv var sydamerikanske kampe. Ved slutrunden i Tyskland, fik Simon tre kampe, og der var tale om en chikane i ottendedelsfinalen mellem værterne og Sverige, da han viste svenskeren Teddy Lucic to gule kort indenfor 35 minutter. Ifølge flere medier var der tale om aftalt spil, dog var brasilianeren ikke enig i det.

Ved VM for klubhold i 2009 dømte han to kampe. En play-off kamp og en semifinalekamp mellem Atlante FC og de spanske mestre FC Barcelona. I VM 2010-kvalifikationen dømte Carlos Simon fem kampe. Alle i det sydamerikanske kontinent.

Men brasilianeren Simon har dog noget at glæde sig til, da han skal dømme en af de store kampe ved VM. 12. juni skal han nemlig stå i spidsen for England – USA. Dette års VM bliver noget helt specielt for Simon, da det er hans tredje og sidste VM-slutrunde, eftersom han er nået alderen 45 år.

Skrevet af Unal Korkmaz

Skriv en kommentar