VM-dommer: Roberto Rosetti

0

VM-guide.dk går tæt på samtlige VM-dommere ved årets slutrunde. Vi tegner her et portræt af dommeren Roberto Rosetti fra Italien. Han er placeret i den europæiske dommer-gruppe.

Fakta:

Nationalitet: Italien
Født: 18-09-1967
Sideerhverv: Fysioterapeut
International siden: 2002

Roberto Rosetti menes at være en af verdens bedste fodbolddommere. Han startede allerede sin internationale karriere i 2002, hvor han lagde ud med at dømme under Europamesterskaberne for U-17, blandt andet en 0-0-kamp mellem Danmark og England. Det næste år var han igen på pletten, da han var med ved verdensmesterskaberne for U-20. Her påtog han sig fire kampe, blandt andet finalekampen mellem Spanien og Brasilien, som brasilianerne vandt 1-0.

I 2005 var italieneren med ved UEFA Cuppen, hvor han blandt andet stod med fløjten under en kamp mellem FC København og Mallorca. Han fik også en kvartfinale mellem AZ Alkmaar og Villarreal. Om dette var medvirkende til, at han blev udvalgt til at være dommer ved VM-slutrunden, vides ikke, i hvert fald var han med i Tyskland, hvor han tog sig af fire kampe.

I 2006/2007-sæsonen stod den 43-årige italiener igen overfor FC København, denne gang i Champions League, hvor københavnerne skulle spille mod Benfica. En kamp som Benfica for øvrigt vandt 3-1. Udover denne kamp fik han dog også fem kampe yderligere ved den europæiske turnering, heriblandt en af kvartfinalerne mellem Liverpool og PSV.

Roberto Rosetti var igen klar med fløjten ved næste sæsons Champions League, da han her dømte syv kampe. Den mest nævneværdige af disse er nok en af semifinalerne mellem Chelsea FC og Liverpool, som Chelsea for øvrigt vandt 3-2. Champions League var nærmest blevet en rutinesag, da han igen i 2009 og 2010 sammenlagt fik elleve kampe at dømme. Heriblandt to semifinaler mellem henholdsvis Arsenal – Manchester United og Bayern München – Lyon.

Udover dette har Rosetti også dømt VM-kvalifikationskampe, præcis fire styks – og nu er han klar til at tage til VM, hvor han skal fungere som en af de 29 dommere.

Skriv en kommentar