VM-stadion: Estadio do Maracana – Rio De Janeiro

1

Estadio do Maracana - Rio De JaneiroEstadio do Maracana, der ligger i Rio De Janeiro vil lægge græs til fire gruppekampe, en 1/8-finale, en kvartfinale samt den store finale. Læs mere om det største VM-stadion ved VM 2014 her.

Fakta:

Estadio do Maracana, Rio De Janeiro
Kapacitet: 73.500 sæder (reduceret iht. slutrunden)
.

Maracana er for alle

Estadio do Maracana (Officielle navn: Estádio Jornalista Mário Filho) er Brasiliens hjemmebane på alle måder – da det rummer en fantastisk historik, hvor en stor del af befolkningen har oplevet et hav af begivenheder, som har bragt dem glæde. Maracana blev indviet den 16. juni 1950 hvor den første VM-slutrunde blev afviklet efter anden verdenskrig.

Det eneste VM, hvor vinderen blev fundet ved en finale-gruppeturnering og ej ved en decideret finalekamp. Brasilien, Sverige, Spanien og Uruguay var i gruppefinalen og trods hjemmebanefordelen til Brasilien, så var det Uruguay der løb med VM-trofæet. Officielt blev de enkelte kampe overværet af op til 174.000 mennesker på Maracana, men kilder mener at tallet har været over 200.000.

I fyrre år havde Maracana de oprindelige rammer, men i 1990 ændrede man på konstruktionen efter en række ulykker med dødelig udgang. Derefter blev Maracana ændret væsentlig, herunder blev alle pladser ændret til siddepladser. En ændring som formindskede kapaciteten til omkring de 80.000 pladser.

I dag er Maracana et af de sikreste og mest moderne stadions i verden, der tilbyder en nye oplevelse af underholdning.

Guld til Brasilien to år i træk?

I 2013 fejede Brasilien al modstand til side ved Confederations Cup. I gruppespillet gik det ud over Japan (3-0), Mexico (2-0) og Italien (4-2). Derefter blev Uruguay slået 2-1 i semifinalen inden Brasilien på Maracana sejrede sikkert 3-0 over Spanien.

Til trods for en vis modstand mod det kommende VM i den brasilianske befolkning på grund af tragiske hændelser / kritiske metoder fra regeringen, som er der et lokalt håb om et nyt trofæ på Maracana til værterne.

OL 2016

Udover at Maracana får fornøjelse for at ligge græs til slutrundens finaleopgør, så skal Maracana i 2016 være vært for åbning og lukning af De Olympiske Lege, hvorfor der er tale om et stadion med masser af historik og klar til at masser af ny historik kan skrives.

Programmet:

Under slutrunden er Maracana skemasat til at blive benyttet syv gange. Fire gange i den indledende runde samt tre gange i de efterfølgende runder. Følgende kampe skal afvikles:

Den 15. juni kl. 00.00: Argentina – Bosnien-Hercegovina (gruppe F)
Den 18. juni kl. 21.00: Spanien – Chile (gruppe B)
Den 22. juni kl. 18.00: Belgien – Rusland (gruppe H)
Den 25. juni kl. 22.00: Ecuador – Frankrig (gruppe E)
Den 28. juni kl. 22.00: 1C – 2D (1/8-finale)
Den 4. juli kl. 18.00: Vinder 53 – Vinder 54 (kvartfinale)
Den 13. juli kl. 21.00: Vinder 61 – Vinder 62 (finalen)

Se en video om Estadio do Maracana - Rio De Janeiro her.

1 kommentar

  1. Ullrik Lie Arlieth den

    Argentina scorer med 2 mål og Tyskland scorer kun 1 mål i VM-finalen på Maracanã fodbold stadion.
    Selvom Tyskland tippes som vinder af VM, ja, så lider de igen nederlag mod Argentina.

Skriv en kommentar