VM-stadion: Mineirão – Belo Horizonte

0

Mineirão - Belo HorizonteVM-stadionet Mineirão i Belo Horizonte vil huse seks kampe ved VM 2014 i Brasilien. Du kan læse mere om VM-stadionet her og se oversigten over kampe.

Fakta:

Mineirão, Belo Horizonte
Kapacitet: 64.000 sæder
.
.

Et tilholdssted for mange

Mineirão (officielt Estádio Governador Magalhães Pinto) er/har været hjemmebane for flere hold – siden 1965. Hele tre hold har hjemmebane her, nemlig Atlético Mineiro, Cruzeiro og America (MG).

Derudover har det brasilianske landshold ligeledes afvikle kampe dette stadion.

Og det er ikke et helt almindeligt stadion, da kapacitet tidligere har været noteret til 130.000 (rekorden er 132.834 mennesker i 1997 i kampen mellem Cruzeiro og Villa Nova i den sidste kamp i den stat liga) og samtidig et af de mest moderne stadions i det sydamerikanske.

Siden 1965 har Mineirãoikke gennemgået større ændringer, men da det blev kendt at Brasilien skulle være vært for VM her i 2014 vurderede man, at der var behov for at gennemgå en større ombygning.

Renoveringsprojektet omfattede en fuldstændig ombygning af bundniveauet, en forlængelse af taget samt yderligere opgraderinger i henhold til krævede FIFA -standarder.

Renoveringen havde en varighed på ca. tre år og blev afsluttet i december 2012.

Efter renoveringen er kapaciteten minimeret til 64.000 pladser (bl.a. på grund af sikkerhedsmæssige årsager )– hvilket gør det i dag til Brasiliens næststørste stadion.

Mulighed for potentiel vandkamp?

Til trods for at renoveringen allerede var sikret ultimo 2012, så er der her også tale om et stadion med strukturelle udfordringer – som nærmest er kendetegnet for de brasilianske stadions.

Primo 2014 blev Belo Horizonte ramt af et voldsomt regnvejr – så voldsomt at flere tagrender kollapsede.

Umiddelbart ikke en stor udfordring, men det voldsomme nedbør suppleret med det ekstra vand fra de defekte tagrender gjorde, at der kom en ekstra ”vandtilførelse” på banen.

En mængde som viste, at banen ikke kan håndtere de mængder – hvorfor banen ej var beregnet til kampe i flere dage. Konstruktionen er nu forbedret og skulle derfor være klar til VM.

Programmet:

Under slutrunden er Mineirão skemasat til at blive benyttet seks gange.

Fire gange i den indledende runde, en gang i ottendedelsfinalerne samt i en af semifinalerne. Følgende kampe skal afvikles:

Den 14. juni kl. 18.00: Colombia – Grækenland (gruppe C)
Den 17. juni kl. 18.00: Belgien – Algeriet (gruppe H)
Den 21. juni kl. 18.00: Argentina – Iran (gruppe F)
Den 24. juni kl. 18.00: Costa Rica – England (gruppe D)
Den 28. juni kl. 18.00: 1A - 2B (1/8-finale)
Den 7. juli kl. 22.00: Vinder 57 - Vinder 58 (semifinale)

Skriv en kommentar