VM-holdanalyse 2010: Australien

1

Australien er placeret i gruppe D, hvor de skal møde Serbien, Ghana og Tyskland. VM-guide.dk har udarbejdet en analyse af Australiens landshold.

Fakta:

Fulde navn: Australien
Hovedstad: Canberra
Nationalstadion: Har intet officielt
Landets areal: 7.741.200 km2
Antal indbyggere: 20,3 millioner
Forbundets navn: Football Federation Australia
Øgenavn til landsholdet: The Socceroos
Placering på verdensranglisten: Nr. 19 (Marts)
Flest landskampe: Alex Tobin (87)
Flest mål: Damian Mori (29)
Største sejr: Australien 31-0 Samoa (11. april 2001, Australien) (verdens officielt største landsholdsejr)
Største nederlag: Australien-Sydafrika 0-8 (17. september 1955, Australien)

De største resultater:

VM:

1974: Første runde
2006: Anden runde

VM-erfaring:

Selvom Australien har et kvalitetsfyldt hold, så har holdet ikke særlig meget VM-erfaring bag sig. Sidste VM var blot Australiens andet VM, og her spillede de ganske udmærket, med sejr over Japan og uafgjort mod Kroatien, kunne man ikke pege fingre af at Australien både måtte se sig besejret af Brasilien og Italien.

Den eneste gang, hvor holdet har været med ved VM udover 2006 var tilbage i 1974, hvor det blev til nederlag mod henholdsvis øst- og vesttyskland. Australien får dog mulighed for at revanchere sig mod Tyskland, når de møder dem i første spillerunde under VM i Sydafrika.

Vejen til VM-slutrunden:

Australiens vej til VM var forholdsvis ubesværet. Med sejre over Qatar, Bahrain og Usbekistan var det allerede sikkert, at Australien igen skulle til VM for anden gang i træk. Det var dog ingen overbevisende sejre, men sejre var det, og dermed point. Sammen med Japan, som Danmark er endt i gruppe med, var Australien videre fra AFC gruppe A.

Landstræneren:

Fulde navn: Peter Tim Verbeek
Født: 12. marts 1956
Nationalitet: Holland
Landstræner siden: 2007
Trænerkarriere: Sparta Rotterdam, De Graafschap, Feyenoord, Groningen, PSV, FC Wageningen, Fortuna Sittard, Omiya Ardija, Kyoto Purple Sanga, Netherlands Antilles og Sydkorea.

Den hollandske træner Peter Tim Verbeek var i flere år rygtet som australsk landstræner og i december måned 2007 blev det så til en realitet, efter to og et halvt år som landstræner for Sydkorea.

Tidligere har Verbeek stået i spidsen for adskillige hollandske klubber, der blandt andet tæller Feyenoord og PSV Eindhoven. Derudover har han været assistenttræner fire forskellige steder, blandt andet i form af Borussia Mönchengladbach og i to omgange hos Sydkorea, inden han altså blev landstræner for netop Sydkorea senere.

Peter Tim Verbeek har underskrevet en aftale med Marokko, der betyder, at han, når VM-slutrunden i Sydafrika er færdigspillet, vil tiltræde som teknisk direktør for Marokkos talentafdeling i august måned.

Analyse af truppen:

Ligesom mange andre VM-trupper, består Australiens trup ligeledes af en god kombination af både unge, talentfulde spillere samt ældre spillere, der rummer mere international erfaring.

Målmænd:

Australien har den 37-årig rutineret Fulham-keeper Mark Schwarzer, der i år sammen med hans klub, var tæt på at overraske i Europa League, og nåede hele vejen til finalen, hvor turen dog stoppede. Schwarzer må siges at være en mand i topform, og dermed ikke en mand, der kommer til at svække holdet, tværtimod.

Forsvaret:

På backerne har man et par rutineret folk i Wilkshire og Lucas Neill. Men i midterforsvaret finder man holdets store svaghed i den tidligere AaB-centerforsvarer Michael Beauchamp og den 34-årige Scott Chipperfield.

Midtbanen:

På midtbanen vil profilerne Bresciano, Cahill og Emerton husere under VM. Det er tre nøglespillere, som alle skal præstere på højeste niveau, for at Australien kommer videre fra gruppespillet. Samtidig bliver det også interessant at se, om Gold Coast Uniteds nummer ti, Jason Culina, kan nette flere mål end sit hidtidige eneste i 47 optrædener for landsholdet.

Angrebet:

Foran modstanderens mål er Australien heller ikke uden evner, med fine internationale spillere som Harry Kewell, Scott McDonald og Joshua Kennedy, har man tre meget forskellige angrebstyper, som dog er farlige på hver deres måde. Man kunne godt savne en Mark Viduka blandt angrebskollegaerne, men sådan skulle det ikke være.

Styrker og svagheder:

Holdet består af nogle store profiler, og nogle svagere spillere. Især en mand som Tim Cahill bliver altafgørende, og på en god dag for Cahill, så kan holdet spille sprudlende godt angrebsspil. Holdet vandt så sent som for nyligt en testkamp over New Zealand, der beviste nogle af de gode egenskaber ved holdet. Dog kan forsvarskæden blive en svaghed, eftersom at der mangler reelle profiler.

Den forventede ideelle opstilling:

Mark Schwarzer

Lucas Neill- Michael Beauchamp – Scott Chipperfield – Luke Wilkshire

Brett Emerton – Jason Culina – Tim Cahill – Mark Bresciano

Harry Kewell – Scott McDonald

Den fulde trup:

Truppen udtages senere. VM-guide.dk bringer den så snart, at den er offentliggjort.

Skrevet af Christian Toftegaard

1 kommentar

  1. Scott Chipperfield i midterforsvaret? De bruger ham da på venstrebacken eller wing. Ellers er Craig Moore deres vice-anfører i midterforsvaret samt David Carney fra Twente og Mark Milligan fra Japanske JEF United, de tre spillere tror jeg bestemt bliver foretrukket frem for Chipperfield og Beauchamp. Chipperfield bliver rykket over på backen eller på midten. Neill kan også spille midterforsvar, mens Wilkshire kan spille på begge backpladser.

Skriv en kommentar