Belgien klar til semifinalen efter stærk første halvleg

0

Belgien er klar til VM-semifinalen mod Frankrig efter en 2-1-sejr over Brasilien, som blev grundlagt på en stærk første halvleg.

Der var kongekamp på menuen her til aften, hvor Brasilien og Belgien tørnede sammen i dagens anden VM-kvartfinale.

Brasilien var tæt på at få en drømmestart på opgøret, da Neymar slog et hjørnespark tæt ind under mål, hvor Thiago Silva stod helt umarkeret. Men PSG-stopperen fik kun skovlet bolden på den ene opstander.

I stedet tog Belgien føringen efter 13 minutter, da Nacer Chadli smækkede et hjørnespark ind i feltet, hvor Vincent Kompany fik snittet bolden, som røg ind på Fernandinho og videre ind i nettet. Selvmål - og 1-0 til Belgien.

Efter den halve time blev det endnu bedre for belgierne, da de effektivt straffede Brasilien på en lynhurtig omstilling.

Et brasiliansk hjørnespark førte ikke til noget - og så gik det stærkt. Romelu Lukaku førte bolden frem og fandt Kevin De Bruyne, der et par meter udenfor feltet hamrede bolden i netmaskerne med et tørt hug.

Brasilien formåede ikke at svare igen før pausen, og derfor kunne Belgien overraskende gå til pause med en 2-0-føring.

Fra anden halvlegs start kom brasilianerne bedre med, og det tydede på en reducering, men vi skulle helt hen til et kvarter før tid, før den vigtige 2-1-scoring kom.

Philippe Coutinho slog en perfekt aflvering ind i det belgiske felt, hvor Renato Augusto kunne løbe lige ind i bolden og heade den i kassen bag Thibaut Courtois.

Dermed var spændingen for alvor tilbage i opgøret, og kun fem minutter senere burde selvsamme Augusto have udlignet, da han kom fri på kanten af feltet. Men midtbanespilleren sparkede bolden forbi målet.

Trods brasiliansk pres i slutminutterne og et fantastisk langskud fra Neymar, som Courtois lige akkurat fik reddet, fik de ikke udlignet.

Derfor sluttede det hele med en 2-1-sejr til Belgien, som nu er klar til VM-semifinalen mod Frankrig, mens VM 2018 er ovre for Brasilien.

Skriv en kommentar