Chok: Italiens VM-håb er slukket

0
Italiens VM-håb slukket

Italien blev torsdag aften slået ud af VM-kvalifikationens playoff, da de tabte 1-0 til Nordmakedonien, som scorede i kampens døende sekunder.

Schweiz snuppede førstepladsen i gruppe C i VM-kvalifikationen, og det betød, at Italien torsdag aften skulle i aktion til playoff mod Nordmakedonien.

De forsvarende europamestre var favoritter til opgøret, men trods et tungt pres opgøret igennem, så lykkedes det ikke for italienerne at score i den ordinære spilletid.

Da dommeren var tæt på at fløjte opgøret af, dukkede angriberen Aleksandar Trajkovski og med et resolut langskud, der var placeret ved roden af venstre målstolpe, kunne han score kampens enlige mål og slukke Italiens VM-drøm definitivt i det 92. minut.

Italiens sidste VM-kamp var den 15. juni 2014 i gruppespillet mod England (2.839 dage siden). Deres sidste kamp ved VM i slutspillet var den 9. juli 2006, hvor de tabte finalen mod Frankrig (5.737 dage siden).

Portugal vandt 3-1 over Tyrkiet

Portugiserne besejrede Tyrkiet med 3-1, men selvom det lyder som en komfortabel sejr, så skulle den hjem med hiv og sving i en kamp, hvor Cristiano Ronaldo aldrig fik sat sit egentlige aftryk til stor frustration for ham selv.

Otavio bragte Portugal i front efter 15 minutter, mens Diogo Jota fordoblede føringen i det 42. minut til 2-0. I det 65. minut fik Tyrkiet reduceret ved Yilmaz, og netop Yilmaz kom også i ramtelyset efter 85 minutters spil.

Her havde Tyrkiet nemlig fået tilkæmpet sig et straffespark som den rutinerede angriber skulle tage sig af. Desværre for tyrkerne, så skød han over målet. I kampens døende sekunder kunne Nunes bringe Portugal på 3-1, og således vandt kampen afgjort.

Portugal skal møde Nordmakedonien i playoff-finalen.

Sverige og Wales tørner sammen

Sverige vandt deres kamp 1-0 efter forlænget spilletid, hvor Quaison scorede kampens enlige mål i det 110. minut.

De møder Wales i deres playoff-finale, der besejrede Østrig med 2-1 på to scoringer af Gareth Bale i det 25. og 51. minut, før Sabitzer fik reduceret i det 64. minut.