Christian Toftegaard: Mit VM 2018-hold

0

VM-guide.dk's fodboldekspert Christian Toftegaard har sat sit VM 2018-hold, som er sammensat efter slutrunden.

Christian Toftegaard er VM-guide.dk's fodboldekspert, og her giver han sit bud på de 11 bedste spillere på hver deres position efter deres præstationer ved VM 2018 i Rusland.

Kasper Schmeichel (målmand):

Jeg ved, at det hurtigt kan virke farvet, når en dansker påstår at Schmeichel var VMs bedste keeper - men det var han. Han stod for et hav af afgørende redninger, herunder sørgede han for, at to afgørende straffespark blev brændt imod ham (mod Peru, hvor Cuevas godt nok selv sparkede over mål og mod Kroatien, hvor Modric ikke kunne passere Schmeichel). Han viste sig som en stor leder og med enorm ro - uden ham var Danmark formentlig ikke gået videre fra gruppespillet.

Sime Vrsaljko (højre back):

Uhyre stærk offensivt, hvor han havde en fod med i mange ting hos Kroatien - og bund solid defensiv. Kroatien kom langt på deres stærke defensiv, hvor især Vrsaljko var en afgørende faktor. Der er ikke noget at sige til, at han har været et varmt navn efterfølgende og nu er taget til Inter Milan.

Harry Maguire (midterforsvarer):

En af slutrundens åbenbaringer. Den store PL-fan vil nok allerede kende til ham fra Leicester, men for mange var han et ubeskrevet blad. Med en kampvægt på over 100kg skulle man ikke tro, at der var meget fart og elegance hos Maguire, men han var utrolig præcis både i opstillet og blev stort set ikke overløbet i nogle af kampene. Derudover viste han også offensiv styrke ved dødboldene.

Domagoj Vida (midterforsvarer):

Her igen en kroatisk forsvarsspiller. Vida var utrolig godt spillende i den her slutrunde, og så også enormt fysisk fit ud. Brølstærk og enormt hurtig af en forsvarsspiller at være. Var samtidig fornuftig i sit pasningsspil og havde et stærkt samarbejde med Lovren. Alle forsvarsspillere, der kan få Lovren til at se god ud er man nødt til at tage hatten af for.

Raphaël Varane (venstre back):

Jeg ved godt, at Varane ikke normalt skal spille venstreback, men jeg kunne ikke komme udenom ham, da jeg sad og skulle sætte holdet. Hans vanvittig gode præstationer sammenholdt med, at vi ikke har haft nogle særlig stærke venstreback præstationer, gjorde at han får en plads på holdet. Meget som Vida, så er han stærk og hurtig og god i opspillet - tæt på den komplette forsvarsspiller.

Luca Modric (midtbane):

Formentlig VMs bedste spiller. Han var her, der og alle vejene - han løb solen sort, vandt et hav af bolde samtidig med, at han var omdrejningspunktet og katalysatoren hos Kroatien - og ikke nok med det, så scorede han også selv. En komplet præstation og et sikker plads på holdet.

N'Golo Kanté (midtbane):

Han bærer en stor del af grunden til, at Frankrig i sidste ende kunne løfte pokalen. Utrætteligt arbejde og ham der sørgede for, at Pogba altid var dækket af, når der skulle spilles offensivt. Jeg ved, at mange oftest siger det - men det er dog utrolig hvor stor en radius han dækker, og hvor mange bolde han vinder. Jeg bliver forbløffet hver gang.

Ivan Rakitic (midtbane):

Her kunne der også have stået De Bruyne eller Coutinho, der begge var i mine overvejelser. Men det endte på Rakitic, da han var med til sammen med Modric at danne VMs stærkeste midtbane duo. Løbestærk, forudseende, pasningsstærk - en mand, der løftede holdet og især sine offensive medspillere.

Kylian Mbappé (højre kant):

Kun 19 år gammel. 19! Det er helt utroligt. For mig var han klart den bedste offensive spiller ved det her VM, og det viste han også i finalen. Vanvittig hurtig, kan sparke med begge ben, driblestærk og spiller med en mod som man kun typisk finder hos ældre spillere. Vi vidste alle sammen, at han er et kæmpe talent - men den her slutrunde har bevist, at han allerede nu er blandt verdens bedste spillere.

Mario Mandzukic (angriber):

Her kunne lige så vel have stået Harry Kane eller Romelu Lukaku. Mario Mandzukic steppede op da det gjaldt. Han kan imponerende mange ting på egen hånd på trods af hans størrelse og manglende fart, og minder i virkeligheden forholdsvis meget om de to førnævnte spillere. Han var ikke bare en spillemæssig gevinst for Kroatien men også en lederskikkelse, der opildnede sit hold i svære tider.

Eden Hazard (venstre kant):

Der kunne også have stået Perisic her, men Eden Hazard var den primære årsag til, at Belgien fik medaljer med hjem fra det her VM. Han var ikke storspillende hele slutrunden igennem, men de kampe hvor han ramte sit topniveau, der var han fuldkommen outstanding.

Christian Toftegaards VM 2018-hold:

Schmeichel

Vrsaljko - Maguire - Vida - Varane

Modric - Kanté - Rakitic

Mbappé - Mandzukic - Hazard

Skriv en kommentar