Fodboldekspert analyserer: Gruppe F og VM generelt

0

Forfatter og fodboldekspert, Asker Hedegaard Boye, har analyseret gruppe F samt VM-slutrunden generelt. Læs Boyes skarpe ekspertanalyse her.

Hvem går videre fra gruppe F?

Argentina og Bosnien-Hercegovina. Fordi argentinerne er langt stærkere end de tre øvrige hold og råder over den mest frygtindgydende offensiv i hele turneringen.

Bosnien-Hercegovinas præstationer afhængig meget af Roma-spilleren Miralem Pjanic, der kun er blevet bedre og bedre over de seneste par år.

Hvem vurderer du som underdog i gruppe F?

Nigeria, der vandt De Afrikanske Mesterskaber sidste år, men som har et meget ungt hold. I Vincent Enyeama har man imidlertid en af slutrundens bedste keepere.

Hvem tror du, der vinder VM-slutrunden?

Brasilien efter finalesejr over Argentina. Spanien og Frankrig i bronzekampen. Fordi brasserne har den bedste defensiv, og fordi Neymar under Confederations Cup sidste år beviste, at han kan levere på den største scene.

Ramires på den centrale midtbane bliver ligledes en nøglespiller. Brasilien har ikke tabt en betydende kamp på hjemmebane siden 1975. Alene den kendsgerning giver vinger.

Hvad er dine forventninger til VM-slutrunden generelt?

At de bedste spillere er tunge og slidte og småskadede. Fx Luis Suárez og Cristiano Ronaldo. Messi, til gengæld, kan have Den Store Slutrunde i ærmet, de fire uger der vil udødeliggøre ham.

Han har været skadet og småskidt kørende i den forgangne sæson, men han har for længst udset sig 'Brasil' som stedet, hvor han skal stråle.

Taktisk vil vi se, 8'eren, den dynamiske midtbanespiller, træde i karakter. Efter nogle årtier med 10'eren som den altdominerende offensive kraft (i 1980'erne og 1990'erne) og nogle år, hvor alle talte om 6'eren, den sofistikerede skraldemand på den defensive midtbane, er det nu tid til 8'eren.

Han er afgørende for spillets dynamik. Gerrard, Kroos, Pogba, Pjanic, Nekounam og Honda. Næsten alle hold - fra de bedste til de ringeste - har en sådan spiller.

Hvem vil du mene, der stikker af sted med topscorer-prisen?

Messi, Jackson Martínez eller Karim Benzema.

Hvilken nation tror du, der kan overraske ved VM?

Colombia og Belgien er de populære bud. Jeg tror dog, argentinerne slår Belgien i kvartfinalen.

Jeg mener, at folk undervurderer Frankrig (uden Nasri og Ribéry), som jeg ser nå minimum en kvartfinale og måske endda en semifinale. Den centrale midtbane med Pogba, Cabaye og Matuidi bliver uhyggelig for selv de bedste.

Hvilken nation tror du, der bliver den største skuffelse?

Holland. Jeg er stor tilhænger af Louis van Gaal, som jeg mener er den vigtigste træner i moderne fodbold i de seneste 25 år.

Men hans materiale er for ringe. De unge er for unge, og de erfarne har toppet. Robben har dog stadig det, der skal til, når det gælder.

Hvilken spiller vil overstråle alle andre under VM 2014?

Neymar, forhåbentlig. Han er altid god for Brasilien.

Hvilken spiller vil skuffe under VM 2014?

En hollænder måske? Van Persie? Sneijder? Eller Balotelli fra Italien. Enten er hans genial eller også spiller Italien med ti mand.

Var beslutningen om, at forlænge med Morten Olsen den rigtige?

Nej, ikke denne gang. Jeg mener, man burde have sprængt banken og taget en hollænder/belgier/tysker fra næstøverste internationale hylde.

Hvordan lyder din evaluering af Danmarks manglende VM-billet?

At holdet ikke var godt nok, selv om det ikke var helt ringe. Fremtiden tegner rimelig lys, synes jeg.

Hvad tror du, der er årsagen til, at mange af de store VM-profiler er blevet skadet under VM-optakten?

Lang sæson, same as usual.

Interviewet blev foretaget den 10. juni 2014.

Skriv en kommentar