Frankrig finaleklar efter effektiv offensiv

0

Frankrig vs MarokkoFrankrig sikrede sig onsdag aften den anden VM-finalebillet, da de besejrede Marokko med 2-0. De møder Argentina i finalen søndag.

Den anden VM-finalist skulle findes onsdag aften, hvor Frankrig og Marokko krydsede klinger.

Marokko havde allerede skrevet VM-historie ved at nå så langt i turneringen, som det første afrikanske landshold nogensinde, og på deres vej har de slået både Belgien, Spanien og Portugal.

Frankrig måtte til semifinalen se bort fra profilerne Adrien Rabiot og Dayot Upamecano, som var ude med sygdom, mens Marokko valgte at forstærke defensiven med en formationsændring med en ekstra midterforsvarer.

Kampen var bare fem minutter gammel, før det første mål faldt i opgøret. Kylian Mbappé modtog bolden og fik sendt en afslutning af sted, der blev blokeret.

Bolden endte i stedet hos holdkammeraten Theo Hernandez, som med en høj flugter i omkring halvanden meters højde kunne score til 1-0.

Kort efter var Marokko tæt på at få udlignet, men Azzedine Ounahis langskud blev snuppet af Hugo Lloris.

Frankrig sad på de fleste store chancer i første halvleg, og i det 18. minut var de tæt på at udbygge føringen. Olivier Giroud blev spillet i dybden og skød ind på stolpen.

Efter 27 minutter røg Marokkos Sofiane Boufal i nærkamp med Theo Hernandez i Frankrigs felt, hvor dommeren gav Boufal gult kort, selvom det så ud til at det var Hernandez, der begik et straffespark i situationen. Dommeren skulle dog ikke tjekke situationen ved VAR-skærmen, og spillet gik videre.

Efter 44 minutters spil, så fik Marokko også ramt træværket. Det var forsvarsspilleren Jawad El Yamiq, som var fremme på et hjørnespark og med et smukt saksespark sendte bolden mod Frankrigs mål, men desværre for Marokko, så ramte den altså stolpen.

Dermed lød pausestillingen på 1-0 til Frankrig.

I anden halvleg var det tydeligt, at Marokkos spillere havde fået besked på, at det var nu eller aldrig. Dermed startede de halvlegen i et væsentligt hurtigere tempo, hvor de forsøgte at presse og ryste franskmændene.

Det lykkedes og de kom til at dominere opgøret i perioder, men symptomatisk for dem var det, at den sidste skarphed manglede foran Frankrigs mål.

Frankrig udnyttede at Marokko stillede sig længere frem på banen, og 12 minutter før tid tog Mbappé og afdriblede en række spillere fra Marokko, hvorefter han fik afsluttet.

Igen endte bolden hos en holdkammerat, denne gang netop indskiftede Randal Kolo Muani, som nemt kunne sparke bolden ind til 2-0, efter bare et minut på banen.

Marokko fik aldrig svaret igen, og derfor endte Frankrig med at snuppe VM-finalebilletten, hvor de skal møde Argentina på søndag.

Marokko skal krydse klinger med Kroatien i bronzekampen, som spilles på lørdag.

Skriv en kommentar