Kendte fodboldfans: Henrik Skovgaard

0

VM-guide.dk vil bringe en række interviews med kendte personer, der har en stor passion for fodbold. I dette interview har vi talt med TV 2 Sportens Henrik Skovgaard.

Henrik Skovgaard arbejder i dag som vært for TV 2 Sporten, men tidligere var han nyhedsvært for TV 2 på morgenfladen.

Skovgaard er i SAS Ligaen en stor tilhænger af OB, men eftersom SAS Ligaen i øjeblikket ligger stille, har Skovgaard valgt at stille sig til rådighed for at dele sin VM-viden med VM-guide.dk's brugere.

Hvad er den største VM-oplevelse, som du har haft?

En meget sen aften foran husalteret. Midnat. Svend Gehrs i mono - landsholdet i krystalklar stereo - Mexico - Danmark kvaser Uruguay 6-1. Næstbedst verdens smukkeste nederlag i 1998 til Brasilien på 3-2.

Hvad er den største VM-fiasko, du har oplevet?

At Brasilien i 1982 ikke vandt VM. Et guddommeligt hold. De havde hele paletten af spillere. Men så kom beregnende Italien i vejen - øv.

Hvilken VM-legende er i dine øjne den største?

Pelé. Debuterer som 17-årig i Sverige og er helt afgørende for Brasiliens første VM. Det fortsætter ved VM 1962 og 1970. Tredobbelt VM-vinder - som nøgleperson. Tag den!

Hvad er dine forventninger til VM-slutrunden generelt?

Jeg håber det offensive fodbold og individualisterne viser sig frem. Messi, Rooney og Christian Eriksen må gerne gå ind og vise, at de gør en forskel - fordi de ganske enkelt kan noget ingen andre kan. Og så håber jeg, at dommerne dømmer ud fra en linje og ikke i øst og vest og syd for Køge.

Var beslutningen om, at forlænge med Morten Olsen den rigtige?

Morten Olsen er dybt seriøs og slækker aldrig på krav og koncentration. Prof til tåspidserne, hvad han også beviste som spiller. DBU kan heller ikke rasle med pengebøssen og få en eller anden giga-kanon-træner til Danmark. Alle taler om Michael Laudrup som træner. Han er arbejdsløs og mangler endnu at bevise, at han kan håndtere et stort mandskab. Så Morten er helt OK.

Hvilken spiller er vigtigst for Danmark?

Christian Poulsen. Midtbanemotor og skraldemand. Kan han få styr på midtbanen og sat noget i gang fremad, så er angriberne sat i scene. Og selvfølgelig skal Bendtner være på dupperne.

Hvor langt tror du, at Danmark når ved VM?

Foreløbig er de nået til Sydafrika, og det er stort. Fra nu af er alt gætværk. Det kan ende med tre kampe og i bad, eller... Jeg spår aldrig om den slags ting.

Hvem tror du, der vinder VM?

Mange siger Spanien, andre Argentina. Men lad mig komme med et frisk bud - England. Det er sagt før. Ikke mindst i England, men jeg tror sgu, at de har en reel chance for at gå hele vejen.

Hvem vil du mene, der stikker af sted med topscorer-prisen?

Hvis Rooney er klar, så laver han seks kasser. Messi er også en mulighed, men han bliver ikke brugt rigtigt på landsholdet af Maradona.

Hvilken nation tror du, der kan overraske ved VM?

Serbien. Kommer de først i gang, så ved man aldrig. Balkantemperament kan føre til alt fra katastrofe til kæmpesucces. Balkan og bold - det er en farlig cocktail.

Skriv en kommentar