Kendte fodboldfans: Thomas Skov Gaardsvig

0

VM-guide.dk vil bringe en række interviews med kendte personer, der har en stor passion for fodbold. I dette interview har vi talt med Thomas Skov Gaardsvig.

Thomas Skov Gaardsvig er manden, der på DR1 er kendt som praktikanten hos "Det Nye Talkshow" med Anders Lund Madsen. VM-guide.dk har stillet ham en række VM-relaterede spørgsmål.

Hvad er den største VM-oplevelse, som du har haft?

VM 1994 i USA. Det var det første VM, jeg havde tilstrækkelig bevidsthed til at opdage. Jeg har været omkring 8 år gammel, og det var på det tidspunkt, hvor jeg begyndte at drømme om at blive professionel fodboldspiller.

En drøm, der selvfølgelig skulle vise sig at briste, ligesom den gør hos stort set alle andre drenge på et tidspunkt. Men tilbage til VM'94. Jeg havde fået fingrene i en fodboldtrøje fra Brasilien, fordi min tante er fra Brasilien. Og det var på mange måder hende, der var den helt store oplevelse.

Hun levede sig helt ind i kampene. Selvom vi "bare" så dem i fjernsynet her i Danmark, skabte hun en stemning, som var endnu bedre, end hvis vi havde været på stadion, og hun lærte mig navnene på ALLE spillerne. Lige fra Taffarel over Bebeto til Romario. Jeg kunne dem alle sammen! Da Brasilien så gik hen og vandt finalen, var jeg fuldstændig overbevist om, at nu skulle jeg være brasilianer. Det blev jeg dog ikke, men jeg lærte at elske VM!

Hvad er den største VM-fiasko, du har oplevet?

Den største VM-fiasko er ikke så meget en VM-fiasko, som det er en VM-kvalifikationsfiasko. Da der var VM i Tyskland 2006, var det jo fuldstændig oplagt at tage derned. Selvfølgelig havde det været i Frankrig i 98, bevars, men da var jeg stadig for ung til at drage udenlands på egen hånd. Det var jeg ikke i 2006, så der var store planer om, at jeg skulle ned og følge alle Danmarks kampe.

Og ak ak ak, I ved, hvordan det gik. Det gik nemlig ikke, for Danmark nossede det hele på gulvet og kom ikke til Tyskland. Man kunne måske argumentere for, at jeg da kunne være taget derned alligevel. Men fandeme nej, når landsholdet ikke gider derned, så gider jeg sgu heller ikke! ØV!

Hvilken VM-legende er i dine øjne den største?

Zinedine Zidane - jeg har respekt for, at han vælger at runde en glorværdig karriere af med at nikke en skalle i VM-finalen. Det er ubetinget det dummeste, du kan gøre som fodboldspiller. Fint nok at blive udvist i en klubkamp i turneringen, det kan ske for selv den bedste. Det kan også ske, du bliver udvist i Champions League - ja ja, det går nok.

Men at blive udvist i VM-finalen, og så tilmed i den allersidste kamp, du nogensinde spiller, det er ubetinget SÅ dumt, at ingen ville kunne have drømt om det, inden det skete. Men dumt eller ej, Zidane er den største legende i mine øjne.

Hvad er dine forventninger til VM-slutrunden generelt?

Uh, hvor jeg glæder mig. Jeg har bestemt mig for at gå totalt i fodboldselvsving. Jeg skal samle på klistermærker, jeg skal se ALLE kampe, jeg skal have trøjer med navn på - det hele skal jeg ha! Og så glæder jeg mig til endelig at se Danmark til VM igen, og et eller andet sted håber jeg da, at de vinder det hele. Det ville være uventet, men det ville eddermame være fedt!

Var beslutningen om, at forlænge med Morten Olsen den rigtige?

Helt klart. Han er en god fyr, selvom han hører dårligt og engang har afvist at blive interviewet af mig. Men jeg bærer ikke nag!

Hvilken spiller er vigtigst for Danmark?

Nicklas Bendtner. Fordi han går i seng med en baronesse og knalder bolden i mål. Hvis han får indstillet kanonen rigtigt, kan det være han få gjort baronessen gravid inden sommer. Og så krydser jeg fingre for, han scorer masser af mål!

Hvor langt tror du, at Danmark når ved VM?

Jeg tror sgu faktisk, de vinder det hele! Ja ja, det kan godt være, du tænker; "Ahhh klap nu lige hesten, er du blevet sindssyg, makker?!" Og ja, jeg er muligvis blevet sindssyg, men tænk dig, hvis jeg får ret. Så vil jeg til evig tid have håneretten over alle der sagde, det var umuligt!

Men VM bliver selvfølgelig holdt i Afrika og lur mig om ikke, der kommer et maveonde i vejen for sejren. Jeg har været i Afrika, og der kommer ALTID et maveonde ind over.

Hvem tror du, der vinder VM?

Hvis det ikke bliver Danmark, som det jo så nok ikke blir, siden du spørger igen, så må jeg hellere svare, at det blir Brasilien. Det tror jeg, fordi de er et godt hold, der virkelig kan levere, når det gælder. Og så spiller de jo flot. Og er flotte, hvis man kan li' mænd fra Brasilien, og det er der sikkert mange, der kan.

Hvem vil du mene, der stikker af sted med topscorer-prisen?

Alle vil sige Messi. Fordi Messi scorer mange mål. Så måske blir det Messi, men det kommer helt an på, hvem der scorer flest mål! I 92 blev Store Larsen topscorer med kun 3 mål. Det eneste krav, jeg har, er, at topscoreren scorer flere mål end 3.

Hvilken nation tror du, der kan overraske ved VM?

Man kan overraske på mange måder. Både fodboldmæssigt, men også uden for banen. Jeg håber, det blir et VM fuld af overraskelser. Men jeg håber virkelig, det blir Schweiz' år i år. Ingen tror på dem. Heller ikke dem selv. Men jeg håber inderligt, de kommer med alt hvad remmer og tøjler kan holder og stryger til tops!

Skriv en kommentar