Mads Steffensen: Argentina vinder VM 2014

0
Lionel Messi

Foto: Shutterstock

VM-guide.dk har interviewet en række kendte danskere, der har en stor passion for fodbold. I dette interview kan du møde Mads Steffensen.

Mads Steffensen er blandt andet kendt fra radioprogrammet "Mads & Monopolet". Men han har også et stort, bankende fodboldhjerte.

Det er også en af grundene til, at Steffensen skal til Brasilien og dække VM-slutrunden for P3 med programmet "Rio på P3" sammen med Maja Rosager og Peter Falktoft.

Hvad er den største VM-oplevelse, som du har haft?

Det første VM jeg kan huske var Argentina i 78. For nylig genså jeg lidt højdepunkter på youtube og blev mindet om vildskaben under især Argentinas kampe og så selvfølgelig de meget korte bukser og Mario Kempes. Et af mine momenter som jeg stadig husker var en situation fra kampen mellem Peru og Holland.

Den hollandske spiller, Johan Neeskens, bliver skadet og så tager Perus målmand Ramon Quiroga (jeg husker stadig hans navn - her 36 år senere, det er også tosset) sagen i egne hænder og bærer sin modstander ud, så han kan få behandling. Så smuk en gestus og det gjorde enormt indtryk på mig.

Peru sluttede i øvrigt turneringen af med et vildt stort nederlag, som banede vejen for Argentinas store sejr og som vist stadig er til debat blandt fodboldelskere.

Hvad er den største VM-fiasko, du har oplevet?

Gribben. Det hele var lagt på plads. Elkjær var i topform, holdet perfekt. Drømmen var plantet og så kom Gribben Butragueno. Det kunne være blevet så smukt.

Hvilken VM-legende er i dine øjne den største?

Brasiliens VM-hold fra 1982 har alle dage været det bedste hold i verden som aldrig blev verdensmestre. Det ødelagde Paolo Rossi med et hattrick i Italiens 3-2 sejr.

Men sikke et hold brasserne havde - jeg kan hele truppen udenad - og bænken med, og da jeg i sin tid søgte job på Jyllands Postens sportsredaktion for mange år siden begyndte jeg min ansøgning med at liste hele holdet op, og derefter kom jeg til mine stærke og svage sider.

Jeg fik svar fra JP-redaktøren ret hurtigt. Ret kontant afslag, han skrev: "Tak for din ansøgning, som jeg formoder det er.” Junior, Sokrates, Falcao, Zico, Eder - et brilliant hold lige bortset fra, at de ikke kunne forsvare.

Hvad er dine forventninger til VM 2014 generelt?

Kæmpestore. Det er spillere fra allerøverste hylde og så I Brasilien - alle fodboldmesterskabers moder. Jeg håber alle de spektakulære spillere ruller sig.

Min hund er opkaldt efter Messi, og jeg tror det her bliver turneringen, hvor den lille mester sætter alt på plads.

Jeg fornemmer at hans stjerne er dalet en lille smule, selv om han selvfølgelig er den største alligevel, men jeg tror det er nu.

Hvem tror du, der vinder VM 2014?

Jeg har et godt øje til Argentina. Hvis man tjekker truppen er den skræmmende god, og samtidig er den indledende gruppe nærmest nem. Der er kampe til at spille sig ind i turneringen.

Hvilken underdog tror du, der vil overraske ved VM?

På mange måder er Belgien et ret kønsløst land. Jeg har engang kørt rundt i Belgien og det var virkelig kedeligt.

Men så har de pludselig fået det her kuld af store stjerner, som alle spiller på højt niveau, og jeg tænker lidt at Belgien vil komme ganske langt.

Hvilken nation vil skuffe under VM 2014?

Jeg frygter Brasilien vil skuffe. Hvis holdet ryger ud hurtigt, tror jeg det vil sætte gang i en debat som vil handle om alt andet end fodbold. VM på hjemmebane skal give guld, det er lige før jeg tror det står i den brasilianske grundlov, hvis de arbejder med sådan en.

Forventningspresset er enormt, og det skal være en trup med is i maven der trækker i den gule trøje. Jeg håber, håber, håber, Brasilien når langt.

Og så er der Neymar - ham glæder jeg mig til at se. Var på Wembley til Ol-finalen i 2012 hvor Brasilien tabte til Mexico. De gule spillede ikke særlig godt, og Neymar var decideret irriterende at se på, fordi han bremsede opspillet konstant.

Mexico derimod var fremragende, et hold spækket med hjemlige spillere, og det hold kan altså også gå hen og overraske positivt.

Hvem bliver topscorer ved VM 2014?

Lionel Messi.

Hvilken spiller vil overstråle alle andre under VM 2014?

Lionel Messi.

Hvilken spiller vil skuffe under VM 2014?

Jeg er lige gået forbi en undertøjsreklame, hvor Cristiano Ronaldo står og flexer mavemuskler i speedos. Han har lige vundet CL, hvor han smed trøjen og fejrede sig selv, på trods af at kampen på det tidspunkt var afgjort.

Han er forrygende og kan alt og skal løfte et helt hold på sine skuldre, men jeg tror ikke han kan. Han er også godt kørende alligevel.

Hvordan lyder din evaluering af Danmarks manglende VM-billet?

Jeg har altid været stor fan af Morten Olsen. Han har ført Danmark til langt flere store slutrunder end materialet egentlig burde kunne bære.

Han har altid blandet kortene med stor behændighed og indsigt efter min mening, og så er han bare indbegrebet af fodbold. Denne gang gik det ikke, men vi var altså ret tæt på.

Hvis nu den store angriber finder en klub og får karrieren på ret kurs og han bliver pakket ind af et kuld unge ærgerrige spillere, så ser det altså ret godt ud.

Jeg så den sidste landskamp mod Sverige, og jeg ved godt, at den intet betød, men man blev altså helt opløftet af at se spilleglæden udfolde sig. Og så har vi jo heldigvis min helt Agger til at holde styr på det hele.

Skriv en kommentar