Mandzukic sendte Kroatien i VM-finalen

0

Mario Mandzukic sendte med sin scoring i den forlængede spilletid Kroatien i VM-finalen på bekostning af England. Den ordinære kamp endte 1-1.

VM's anden og sidste semifinale skulle afvikles her til aften på Luzhniki på Moskva. Opgøret stod i mellem Kroatien og England.

England fik en fantastisk start på kampen og kom allerede i front efter fem minutters spil, hvor wingbacken Kieran Trippier krøllede et frispark ind i netmaskerne til 1-0.

Generelt var englænderne bedst i første halvleg, og ti minutter før pausen burde det være blevet til 2-0, da England erobrede bolden højt oppe på banen.

Dele Alli spillede Jesse Lingard helt fri på kanten af det kroatiske felt, men Manchester United-spilleren sparkede bolden forbi den ene opstander.

Stillingen ved halvtid ved 1-0 til England.

Englænderne var 45 minutter fra en VM-finale, og de virkede i fin kontrol - men midtvejs i anden halvleg gik det alligevel galt ud af det blå.

Sime Vrsaljko slog et indlæg fra højrekanten ind i feltet, hvor Ivan Perisic kom foran to englændere og sendte bolden i kassen til 1-1.

Kun få minutter senere var selvsamme Perisic ved at vende kampen på hovedet, da han efter en stor fejl i det engelske forsvar kom fri til afslutning. Men forsøget ramte den ene stolpe og røg i spil igen.

Trods kroatisk pres lykkedes det ikke for Balkan-drengene at lave det afgørende mål. Og da England heller ikke formåede at sikre sig sejren, endte opgøret 1-1, og der ventede nu to gange 15 minutters forlænget spilletid.

Her var England tæt på at bringe sig i front halvvejs igennem første omgang, hvor John Stones efter et hjørnespark headede mod mål. Men på stregen stod Vrsaljko og reddede kroaterne.

I overtiden af den forlængede spilletids første halvleg brændte det for alvor på i den anden ende, hvor et indlæg fandt vej til Mario Mandzukic, som dog måtte se Jordan Pickford parere forsøget tæt under mål.

Kort inde i anden halvleg var Mandzukic dog anderledes skarp, da han stod ansigt til ansigt med Pickford i det engelske mål.

Lidt tilfældigt havnede bolden hos Juventus-angriberen, som med venstrefoden sikkert sparkede bolden i nettet til 2-1.

England formåede ikke at svare igen på Mandzukic' scoring, hvorfor det hele endte med en 2-1-sejr til Kroatien, som dermed er i VM-finalen mod Frankrig.

England må derimod nøjes med bronzekampen, hvor de skal møde Belgien.

Skriv en kommentar