Nulløsning sikrede tophold videre avancement

0

Brasilien forsøgte til dels at tilkæmpe sig de tre point, men Portugal lukkede godt af og dermed spillede begge mandskaber sig videre med uafgjort.

Dagsordenen fra første fløjt var lidt overraskende fuld power fra Brasiliens side og indenfor de første par minutter fik de tilkæmpet sig et par hjørne uden dette dog blev farligt. Få minutter senere var det endnu en gang Brasilien der forsøgte sig, denne gang ved Dani Alves, som forsøgte sig fra distancen, men uden held.

Spilfordelingen fortsatte med Brasilien som klart toneangivende og med konstant pres på de portugisiske boldholdere, når de altså have bolden. Dette betyd, at bolden nærmest konstant var at finde på den portugisiske banehalvdel.

I foregående VM-kampe har de gule kort i flere tilfældet siddet temmelig løst hos dommerne. Første af slagsen i dette opgør tilfaldet Fabiano efter 15 minutter, men dette skulle vise sig, at være første af mange.

Mens Brasilien fortsatte deres pres fik Portugal endelig tilspillet sig det man kan kalde en chance. Efter 19 minutter bliver læderet lagt ind over, hvor Tiago uden betænkningstid smadrede til den med en ægte first-timer, men desværre for Portugal var afslutning flere meter ved siden af målet.

Derefter fremviste Nilmar gode ting på kanten af feltet, finder Fabiano på kanten, som vender hurtigt rundt og afslutter, men skuddet blokeres.

I det 24. minut opleves nok en af de mest spektakulære situationer, da Portugal starter en kontra med en lang stikning mod Ronaldo, men Juan stopper den bevist med bolden som en af de sidste, men slipper med et gult kort. Portugal brokker sig, og Duda får konsekvens et gult kort. Ronaldo forsøger på det efterfølgende frispark fra 40 meter, men afslutningen blev af ringe kvalitet.

Brasilien fortsatte derefter og Nilmar er tæt på 1-0 efter en halv time. En aflevering på tværs af feltet, hvor der ingen portugisere kan reagere på den, lander hos Nilmar, hvis afslutning rammer stolpen og herefter starter Portugal en hurtig kontra. Tiago falder/væltes i feltet, hvilke dommeren taksere som værende skuespil og Tiago får gult kort.

Intensiteten steg mere og mere og der blev ikke taget hensyn til modstanderen. Nilmar leverer senere en teknisk lækker detalje, men afslutningen lever ikke op til forarbejdet.

Kampen største afbrænder kommer med syv minutter tilbage. Maicon ligger en god aflevering ind i feltet og Fabiano bør heade bolden i kassen, men brænder.

Resten af første halvleg var mere et spørgsmål at markere sig fysisk end det gik ud på at spille fodbold. I det 39. minut bidrager Pepe til det hadet på banen med et svinsk stemling bagfra på Melo, hvilke udløste et gult kort.

Få sekunder efter marker Melo retur, dog uden dette var nok til et kort. Om dette så forårsagede endnu en grov tackling lidt senere kunne man godt tænke, for Pepe fik endnu en ”retur” og denne gang fik Melo sit gule kort. Dunga mente derefter Melo havde spillet nok for i dag, da han blev erstattet af Josue kort pausefløjtet.

Men status ved pausen var 0-0 og antallet af gule korte var syv. Fortsætter dette vil dette opgør formentlig ikke slutte med 22 mand på banen. Men vigtigst, med det nuværende stilling ville begge hold være videre. I opgøret Mbombela Stadium førte Elfenbenskysten 2-0 ved pausen.

Anden halvleg startede bedre for Portugal og Portugals vel nok største stjerne, Ronaldo, begyndte endelig at vise, at han var med i opgøret, men deres forsøg i de første fem minutter, blev aldrig rigtig farlige.

Portugal prøvede at ride videre på bølgen og skifter Simao ind i det 53. minut i stedet for Duda. Simao signalere i hvert fald, at der skal være en mere offensiv indstilling.

Lidt senere forsøgte Ronaldo sig endnu en gang og afdribler flere og får lagt bolden ind i feltet. Meireles havde i angrebet fulgt med i et godt løb, som brasilianerne ikke lidt havde luret, men bolden ligger til venstre og Meireles vælger at afslutte med det foretrukne højre og dermed bliver afslutningen ikke 100 % ordentlig og samtidig kommer Julio Cesar fantastisk ned og redder afslutningen.

Efter det første kvarter af anden halvleg blev der mere ligevægt i spillet for en periode, men herefter spillede Brasilien sig mere og mere ind i opgøret og Portugal trak sig mere og mere tilbage for at forsvar deres videre avancement, med enkelte forsøg på kontra uden de dog fik testet Cesar.

Modsat kunne Brasilien ikke lirke det kompakte forsvar op og dermed fusede resten af kampen ud – til trods for et andet ønske fra de ti trænere, som nærmest var de to personer med mest arrangement i slutningen af kampen.

Og med 0-0 som slutfløjt begge mandskaber påbegynder tanker til næste runde, mens Elfenbenskysten trods sejr over Nordkorea må forlade turneringen sammen med dagens modstander.

Kampens spillere:

Portugal - Raul Meireles: Som en del af midterkæde og dermed defensive var Meireles med til at lukke ned for den brasilianske offensiv og samtlige forsøgte at enkelte gange at bidrage til det offensive. En arbejdshest der i det usynlige løb et hav af kilometer og dermed konstant var med til at lukke huller.

Brasilien - Dani Alves: På den højre/centrale midtbane forsøgte Alves flere gange at udfordre den kompakte defensiv og var dermed flere gange et irritationsmoment for Portugal. Samtidig forsøgte han et par gange fra distance, dog uden held.

Skrevet af Morten Jensen

Skriv en kommentar