Optakt: Belgien – Algeriet

0

I dag tager vi hul på sidste VM-gruppe. Belgien åbner med et opgør mod gruppe H’s mest undertippede nation, Algeriet.

De største outsidere ved årets VM-slutrunde, Belgien, skal i aften spille første VM-kamp siden 2002. Modstanderen er Algeriet.

Gruppe H indeholder også Rusland og Sydkorea, der spiller dagens sene kamp. Det ligner på forhånd top mod bund, da ikke mange levner Algeriet store chancer for videre avancement.

Fokus på holdene:

Belgien:

Når man kigger på Belgiens trup, er det helt utroligt, at de ikke har deltaget ved en slutrunde siden VM i 2002. Der er stjernespillere over hele linjen.

Blandt de største profiler kan Vincent Kompany (Manchester City), Eden Hazard (Chelsea), Marouane Fellaini (Manchester United) og Romelu Lukaku (Everton – ejet af Chelsea) nævnes.

Men derudover er også en lang række profiler fra klubber, der hører til i toppen af europæisk fodbold. Intet mindre end et klassemandskab.

Algeriet:

Det er knap så store profiler, der befinder sig på Algeriets hold, der kvalificerede sig til VM efter sammenlagt sejr over Burkina Faso i to kampe.

De største stjerner hos Algeriet huserer på midtbanen, hvor der især skal holdes øje med Saphir Taider, Nabil Bentaleb og Sofiane Feghouli.

Fakta:

Sidste gang Belgien var VM-klar var for 12 år siden ved VM i 2002. Belgien gik videre fra gruppespillet, men røg ud i ottendedelsfinalen til de senere vindere fra Brasilien.

Algeriet imponerede stort ved VM i 1982. Men pga. aftalt spil i sidste gruppekamp mellem Vesttyskland og Østrig røg Algeriet ud i gruppespillet.

Belgiens landstræner Marc Wilmots var med ved VM i 2002, hvor Wilmots faktisk scorede i alle Belgiens tre gruppekampe.

I VM-kvalifikationen tabte Belgien ikke en eneste kamp (otte sejre og to uafgjorte). De endte som gruppevinder foran bl.a. Kroatien, Serbien og Skotland.

Hold øje med:

Eden Hazard (Belgien):

Den største belgiske stjerne af dem alle. Hazard er en teknisk sublim offensiv midtbanespiller, som kan blive en nøglespiller for Belgien i deres bestræbelser på VM-succes.

Hazard spillede flere imponerende sæsoner i franske Lille, inden han i sommeren 2012 blev hentet til London af Chelsea.

Nabil Bentaleb (Algeriet):

Franskfødte Bentaleb kan blive en af VM-slutrundens store åbenbaringer. Den kun 19-årige offensivspiller fra Tottenham spiller dog på et landshold, hvor kun få af spillerne har et godt niveau.

Meget skal Bentaleb formentlig gøre på egen hånd. Men det er måske heller ikke en dårlig idé for den teknisk stærke spiller, der først for få måneder siden spillede sin første A-landskamp for Algeriet.

Forventede startopstillinger:

Belgien:

Courtois

Alderweireld – van Buyten – Kompany – Vermaelen

Witsel – Dembélé

Mertens – de Bruyne – Hazard

Lukaku

Algeriet:

M’Bolhi

Mostefa – Bougherra – Cadamuro – Ghoulam

Medjani – Taider

Feghouli – Bentaleb – Soudani

Djabou

Praktisk information:

Kampens dommer: Marco Rodriguez (Mexico)

Stadion: Estadio Mineirao, Belo Horizonte

Spille-tidspunkt: 21:00

Vises på: TV2

Skriv en kommentar