Optakt: Rusland – Saudi-Arabien

0

Så sparkes VM 2018 endelig i gang. Fire lange års ventetid er forbi, og Rusland byder velkommen til et nyt verdensmesterskab med en kamp mod Saudi-Arabien.

Sjældent har en kamp mellem disse to hold været genstand for så mange forventninger og så meget opmærksomhed fra hele verden, men Rusland og Saudi-Arabien kommer til at levere en spændende åbningskamp.

Fokus på holdene:

Rusland:

Manges øjne har hvilet på Rusland, der ikke er nogen stor fodboldnation, men alligevel har fået tildelt værtsskabet for VM 2018. Åbningskampen er mod Saudi-Arabien, og her forventer mange, at hjemmeholdet tager en favoritsejr.

Som selvstændig nation er dette blot Ruslands fjerde VM-slutrunde, og de har aldrig spillet sig videre fra gruppespillet. Som en del af Sovjetunionen har de til gengæld flere gange været videre med en semifinaleplads i 1966 som bedste resultat.

Rusland har haft en mareridtsoptakt til denne slutrunde og har ikke vundet i de seneste syv kampe.
Russerne forventes at stille op i en 3-4-3-opstilling med offensive wingbacks, og netop offensiven er det, der er holdets styrke, og der ligger et stort pres på holdets tre forreste spillere.

Saudi-Arabien:

Blot en enkelt gang tidligere er det lykkedes for Saudi-Arabien at spille sig videre fra et VM-gruppespil. Det var i 1994, hvor holdet blandt andet imponerede ved at slå Belgien.

Men der er langt til tidligere tiders succes, og saudiaraberne har ikke vundet en VM-kamp siden. De er da også spået til at blive prygelknabe i en ellers forholdsvis svag gruppe.

Saudi-Arabien har tabt deres seneste tre testkampe op til VM. Dog er det værd at bemærke, at det kun er Peru, der for alvor har skilt dem ad, mens det blev til hæderlige 1-2-nederlag mod både Tyskland og Italien.

Det forventes, at Saudi-Arabien stiller op i en 4-1-4-1-formation, hvor der især vil være fokus på at lukke ned for de dygtige russiske offensivspillere.

Fakta:

De to hold har aldrig tidligere spillet mod hinanden.

Ingen af de to nationers trænere har prøvet at stå i spidsen for et hold ved en VM-slutrunde før.
Begge hold har blot to VM-sejre i bagagen før årets slutrunde.

Den tidligere saudiarabiske landsholdsmålmand Mohamad Al-Deayea har den uheldige rekord som den målmand, der lukket flest VM-mål ind nogensinde.

Årets åbningskamp bliver den åbningskamp i historien mellem de lavest rangerede hold på FIFA’s officielle verdensrangliste. Her ligger Rusland nummer 70, men Saudi-Arabien er nede som nummer 67.

Det er blot sket én gang tidligere, at en værtsnation ikke er gået videre fra gruppespillet. Det var i 2010, hvor Sydafrika blev treer i gruppen, så Rusland har noget at leve op til.

Seneste nyt:

Rusland:

Hjemmeholdet møder ikke op med mange skader i bagagen. Alan Dzagoev døjede i efterårssæsonen med lårproblemer, og selvom han ikke er på 100% endnu, så spillede han i den seneste testkamp for russerne, og må forventes at være klar.

Saudi-Arabien:

Saudiaraberne kommer til Rusland med en skadesfri trup.

Hold øje med:

Fedor Smolov (Rusland): 

Ruslands mål skal komme fra denne herre. Han er det farligste kort, russerne har, og han kommer til VM med 14 mål i 22 kampe i den netop overståede sæson. Russerne er bedre offensivt end defensivt, og det må forventes, at Smolov kommer til flere chancer.

Mohammad Al-Sahlawi (Saudi-Arabien):

Det er Al-Sahlawi, der skal få tingene til at ske for saudiaraberne. Han har scoret 28 mål i 38 landskampe og har potentialet til at gøre ondt på de fleste forsvar.

Forventede startopstillinger:

Rusland (3-4-3):

Igor Akinfeev

Sergei Ignashevich - Ilya Kutepov - Igor Smolnikov

Aleksandr Samedov - Roman Zobnin - Yuri Gazinskiy - Yuri Zhirkov

Alan Dzagoev - Fedor Smolov - Aleksandr Golovin

Saudi-Arabien (4-1-4-1):

Abdullah Al-Mayouf

Yasser Al-Shahrani - Osama Hawsawi - Omar Hawsawi - Mansour Al-Harbi

Abdullah Otayf

Yahya Al-Shehri - Taiseer Al-Jassim - Salman Al-Faraj - Salem Al-Dawsari

Mohammed Al-Sahlawi

Praktisk information:

Stadion: Luzhniki Stadium, Moskva

Spille-tidspunkt: 14. juni, klokken 17:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: TV 2 | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar