VM-stadion: Luzhniki – Moskva

0

Luzhniki er det største fodboldstadion ved VM 2018. Derfor er det naturligt nok også finalestadionet ved slutrunden. Læs mere om stadionet her.

Fakta:

Navn: Luzhniki, Moskva
Kapacitet: 80.000

Om finalestadionet Luzhniki:

Under VM 2018 bliver Luzhniki det stadion, hvor både åbningskampen og VM-finalen skal afvikles.

Stadionet, der ligger i Moskva, har både været hjemmebane for de tre Moskva-klubber, CSKA, Sparktak og Torpedo.

Luzhniki er kapacitetsmæssigt det største stadion i Rusland. Der kan således være hele 80.000 tilskuere, når der er udsolgt.

To gange tidligere har Luzhniki huset en stor finale. Første gang var i 1999, hvor UEFA Cup-finalen (den nuværende Europa League) mellem Parma og Marseille blev afviklet på det fornemme stadion i Moskva.

Ni år senere, i 2008, blev en endnu større finale så spillet på Luzhniki, da Manchester United og Chelsea i silende regnvejr tørnede sammen i Champions League-finalen i den russiske hovestad.

Luzhniki har ligeledes været vært for en lang række sportslige arrangementer som eksempelvis OL i 1980, VM i ishockey, atletik og rugby. Samtidig har der på stadionet været flere koncerter med nogle af verdens største musikere.

Til sommerens VM-slutrunde skal der spilles hele syv opgør på Luzhniki – blandt andet skal Danmark spille sin sidste gruppekamp imod Frankrig på Ruslands nationalarena.

Programmet:

Den 14. juni: RuslandSaudi-Arabien (gruppe A)
Den 17. juni: TysklandMexico (gruppe F)
Den 20. juni: PortugalMarokko (gruppe B)
Den 26. juni: DanmarkFrankrig (gruppe C)
Den 1. juli: 1B – 2A (1/8-finale)
Den 11. juli: Vinder 59 – Vinder 60 (semifinale)
Den 15. juli: Vinder 61 – Vinder 62 (finale)

Skriv en kommentar