Optakt: Sverige – Sydkorea

0

Sverige tørner sammen med Sydkorea i parternes første VM-kamp ved denne slutrunde, når de mødes mandag klokken 14:00. Læs hele optakten til opgøret her.

To hold, som begge har muligheden for at overraske Mexico og Tyskland i gruppe E, mødes i en åbningskamp om tre meget vigtige point, der kan give momentum i kampen om videre avancement. VM-guide.dk klæder dig på til opgøret.

Fokus på holdene:

Sverige:

Vores svenske naboer har været underdogs gennem hele kvalifikationsturneringen til VM. Landsholdet mistede deres største stjerne, Zlatan Ibrahimovic, og hvem skulle så sikre magien hos de gul-blå?

Samtidig var de havnet i en meget svær kvalifikationsgruppe mod blandt andet Frankrig, Bulgarien og Holland, så der var ikke mange, der havde levnet svenskerne mange chancer.

Men svenskerne leverede en stabil kvalifikation, hvor 2-1-sejren over Frankrig var det uomtvistelige højdepunkt. De endte på andenpladsen og skulle i playoff. Her ventede Italien, og svenskerne måtte igen tage rollen som undertippede.

Men svenskerne chokerede alle med en 1-0-sejr i Stockholm, og da de holdt 0-0 i Italien, var kvalifikationen i hus.

Svenskernes testkampe har til gengæld ikke været prangende. Fire kampe har blot kastet et enkelt mål af sig, og derfor har det været med nederlag til Chile og Rumænien og 0-0 mod både Danmark og Peru.

Nu har Sverige igen rollen som undertippede overfor Tyskland og Mexico, men først skal de håndtere en smal favoritværdighed mod Sydkorea.

Sydkorea:

Sydkorea er et af de lande, som man efterhånden støder på hvert fjerde år, når de er fast inventar til VM. De spiller nu deres niende slutrunde på stribe og skal forsøge at spille sig videre fra en svær pulje.

I kvalifikationen til VM var sydkoreanerne ganske suveræne. I den første kvalifikationspulje blev det til otte sejre i otte kampe med en målscore på imponerende 27-0.

Den afgørende kvalifikationspulje var ikke helt så suveræn, da koreanerne især havde problemer med Iran, men det blev alligevel til en andenplads og direkte kvalifikation til VM.

Sydkoreanerne har spillet hele ni testkampe forud for slutrunden, og det har ikke set videre imponerende ud. Ganske vist har de fået tre sejre, men det har været mod modstandere som Honduras, Moldova og Letland, mens både Nordirland, Bolivia, Bosnien og Jamaica har vist sig at være hårde opgaver.

Kan sydkoreanerne rejse sig mod Sverige, eller må de forlade VM efter gruppespillet?

Fakta:

- De to hold har mødt hinanden i tre venskabskampe, hvoraf Sverige har vundet en, og de sidste to er endt uafgjort.

- Sydkorea er blot gået videre fra gruppespillet to gange i deres ni VM-slutrunder.

- Sverige har både vundet en sølv- og to bronzemedaljer ved tidligere VM-slutrunder.

- Sydkorea blev højst overraskende nummer fire ved VM i 2002 på hjemmebane. Undervejs sendte de både Portugal, Italien og Spanien ud.

Seneste nyt:

Sverige:

Det svenske kollektiv har ingen skadeskvaler forud for deres åbningskamp. Til gengæld er stemningen i hjemlandet blevet lidt nervøs, efter de har haft svært ved at score mål. Der er debat om den offensive del af startopstillingen, men Janne Andersson holder sine kort tæt til kroppen.

Sydkorea:

Veteranen Kwon Lee må se slutrunden hjemmefra, men derudover er der ikke mange kvaler for Sydkorea, som har fået flere stamspillere klar op til slutrunden.

Hold øje med:

Emil Forsberg (Sverige):

Efter Zlatans landsholdsfarvel har det været småt med stjerner på det svenske hold, men Forsberg er en undtagelse. Det er ham, der skal orkestrere det svenske offensive spil, og det er ham, de sætter deres lid til hinsidan.

Son Heung-Min (Sydkorea):

Tottenham-stjernen er den altoverskyggende profil på det sydkoreanske hold. Han er i stand til at afgøre kampe på egen hånd, hvilket han også gjorde i kvalifikationen til VM. Er han i spillehumør, skal svenskerne stå meget tidligt op.

Forventede startopstillinger:

Sverige (4-2-3-1):

Olsen

Lustig - Lindelöf - Jansson - Augustinsson

Svensson - Hiljemark

Durmaz - Larsson - Forsberg

Berg

Sydkorea (4-4-2):

Kim Seung-Gyu

Lee Yong - Jang Hyun-Soo - Yun Yong-Sun - Park Joo-Ho

Lee Seung-Woo - Ki Sung-Yueng - Jung Woo-Young - Lee Jae-Sung

Son Heung-Min - Hwang Hee-Chan

Praktisk information:

Stadion: Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod

Spille-tidspunkt: 18. juni, kl. 14:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: DR 1 | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar