Optakt: Tyskland – Algeriet

0

Det ligner en meget, meget vanskelig opgave for Algeriet, der i morgen aften skal spille ottendedelsfinale mod VM-favoritterne fra Tyskland.

Tyskland og Algeriet støder i morgen sammen i dette års VM-slutrundes sjette ottendedelsfinale. Ikke meget tyder på, at det bliver en spændende kamp.

Tyskland, der regnes som store favoritter til at kæmpe med om VM-guldet, skal møde Algeriet, der for første gang nogensinde er blandt de sidste 16 ved VM.

Men nordafrikanerne har – især mod Sydkorea – spillet god angrebsfodbold, og selvom de mangler en stor potion disciplin, kan kampen mod Tyskland godt blive en tæt affære.

Fokus på holdene:

Tyskland:

VM-slutrunden er foreløbig gået planmæssigt for Tyskland. De var havnet i en svær gruppe, men allerede efter åbningssejren mod Portugal så det meget lyst ud.

Derefter fulgte en mindre god præstation mod Ghana, hvor Joachim Löws drenge måtte nøjes med 2-2. Man var alligevel meget tæt på ottendedelsfinalen.

Mod USA i sidste kamp var et enkelt point endda nok til at slutte som nummer et i gruppe G. Men Tyskland var ikke tilfreds med en pointdeling, hvorfor de vandt 1-0 og sluttede øverst i gruppen med syv point.

Algeriet:

For første gang nogensinde er det lykkedes Algeriet at gå videre fra gruppespillet ved VM. Holdets eneste sejr (foreløbig) kom mod Sydkorea, som blev banket 4-2 efter flere flotte algirske scoringer.

Men også i åbningskampen mod Belgien havde man spillet en fin kamp, hvor man endda førte 1-0 ved pausen. Belgien vandt dog opgøret 2-1 efter to sene scoringer.

I sidste gruppekamp kunne man nøjes med uafgjort mod Rusland, og det var lige nøjagtig , hvad man fik. Islam Slimani udlignede i anden halvleg til 1-1, hvilket også blev resultatet.

Fakta:

Vesttyskland og Algeriet mødte hinanden ved VM i 1982, hvor afrikanerne højst overraskende vandt 2-1.

VM-slutrunden i 1982 sluttede dog skrækkeligt for Algeriet, der måtte se Vesttyskland og Østrig snige sig videre fra deres indledende gruppe efter aftalt spil i sidste gruppekamp mellem de to nabolande.

Nigeria og Algeriet et begge videre til ottendedelsfinalerne. Det er første gang nogensinde ved en VM-slutrunde, at mere end en afrikansk nation er videre fra gruppespillet.

Hele fem forskellige spillere har scoret for Algeriet foreløbig ved VM-slutrunden. Kun Colombia, der har seks forskellige målscorere hidtil, kan overgå det.

Seneste nyt om holdene:

Tyskland:

Der er flere spørgsmåltegn i den tyske lejr. Skal Miroslav Klose starte på toppen? Er Bastian Schweinsteiger helt klar? Hvem skal spille på kanterne? Sikkert er det, at Lukas Podolski er skadet og ikke kommer til at spille.

Algeriet:

Algeriets anfører Madjid Bougherra var skadet og kom ikke i aktion i den sidste gruppekamp mod Rusland. Han vil være en nøglespiller at få klar.

Kommentarer inden opgøret:

Joachim Löw (Tysklands landstræner):

”Personligt kan jeg ikke huske et gruppespil, hvor så mange favoritter er blevet slået ud. Men turneringer er marathons, ikke en 100-meter sprint. Mange nationer har tidligere vundet deres tre første kampe – og derefter tabt deres fjerde. Vi har set det hele før.”

Vahid Halilhodzic (Algeriets landstræner):

”Det er en historisk kamp mod en stor modstander. Det betyder ikke noget, om det er 45 grader. Mine spillere skal være motiverede – ellers vil vi ikke have en chance.

Hold øje med:

Thomas Müller (Tyskland): Topscoreren fra VM 2010 har imponeret foreløbig ved slutrunden, hvor han efter de første tre kampe står noteret for fire scoringer.

Müller laver sjældent flotte mål, men man skal ikke undervurdere hans betydning. Han kan samtidig benyttes på flere forskellige positioner.

Islam Slimani (Algeriet): Den 26-årige angriber står noteret for to mål og en assist foreløbig ved VM.

Sporting Lissabon-spilleren har imponeret og skal finde målformen igen i morgen, hvis Algeriet skal have en chance.

Forventede startopstillinger:

Tyskland:

Neuer

Boateng – Mertersacker – Hummels – Höwedes

Schweinsteiger – Lahm

Özil – Kroos – Götze

Müller

Algeriet:

M’Bolhi

Mandi – Bougherra – Halliche – Mesbah

Medjani – Bentaleb

Feghouli – Brahimi – Djabou

Slimani

Odds på kampen Tyskland – Algeriet (bet365):

1X2: 1.30 – 6.00 – 11.00

Kvalificerer sig: 1.11 – 7.00

Kamp afgøres i forlænges spilletid: 9.00 – 1.071

Kamp afgøres efter straffesparkskonkurrence: 13.00 – 1.040

Mål O/U 2.5: 1.60 – 2.30

Bud på kampens resultat:

Tyskland 3-1 Algeriet

Tyskerne er store favoritter til kampen mod Algeriet, og de bør også hive en sikker sejr hjem. Men Algeriet har scoret i samtlige tre kampe foreløbig, og det kan sagtens ske igen i morgen.

Tysklands offensiv er dog ren verdensklasse, og de bør dirke afrikanernes forsvar op et hav af gange. Vi tipper på en 3-1-sejr til Tyskland.

Praktisk information:

Kampens dommer: Sandro Ricci (Brasilien)

Stadion: Estadio Beira-Rio, Porto Alegre

Spille-tidspunkt: 22:00

Vises på: TV2

Skriv en kommentar