Oversigt: Danmarks fravalgte VM-mandskab

0

Danmarks landstræner Åge Hareide har kun kunnet udtage 23 spillere til VM-truppen til Rusland. Det efterlader selvfølgelig en masse profiler udenfor. Her har vi sammensagt et bud på en startformation med 11 af de bedste fravalgte danskere plus en bænk.

Ved tidligere slutrunder har meget af den danske VM-optakt handlet om manglende kampform til vores profiler. I år har det vrimlet med spilletid til de danske landsholdsspillere i så høj grad, at vi har set spillere med masser af spilletid i store ligaer blive valgt fra til VM-truppen.

Her ser du VM-guides bud på en startopstilling med det bedste danske hold, der ikke skal til VM. Vi har valgt en 4-3-3-opstilling for at sammenligne bedst muligt med det danske VM-landshold.

Startformation med 11 af de bedste fravalgte:

Målmand: Jesper Hansen, FC Midtjylland

Efter et ophold i Frankrig, der ikke gik helt som forventet, vendte Jesper Hansen meget overraskende hjem til Danmark og den daværende oprykker fra Lyngby. Her viste han, at han i dén grad stadig besidder et højt niveau og spillede en afgørende rolle i deres sensationelle bronzemedaljer. Senere skiftet til FC Midtjylland, hvor han som bekendt netop er blevet danmarksmester for anden gang i karrieren.

Venstre back: Riza Durmisi, Real Betis

Riza Durmisi har i denne sæson spillet 24 ligakampe for Real Betis, der blev nummer 6 i det, der efterhånden ikke længere kan være tvivl om er verdens bedste liga. Alligevel er han ikke fundet god nok til VM-truppen, hvor Jens Stryger Larsen foretrækkes på venstrebacken. En af flere markante navne, der ikke er at finde i Danmarks VM-trup.

Venstre midterforsvar: Nicolai Boilesen, F.C. København

Boilesen har som en af få FCK-spillere kunnet være sin præstation bekendt i den netop overståede sæson trods en enormt skuffende 4. plads til københavnerne. Med sin rolige boldomgang, sine lederevner samt efterhånden pæne internationale erfaring fra Ajax, landshold og europæiske kampe havde det ikke været nogen stor overraskelse, hvis han havde været med flyet til Rusland.

Højre midterforsvar: Andreas Bjelland, Brentford

Bjellands historie er der allerede skrevet meget om. Trods en fast plads på landsholdet og et godt makkerskab med Simon Kjær gennem kvalifikationen blev Bjelland sorteret fra i sidste øjeblik, da Åge Hareide frygter, at Bjelland ikke er sin skade 100 % kvit til første kamp mod Peru - det er Bjelland ikke enig i, hvilket har fyldt i medierne op til slutrunden.

Højre back: Peter Ankersen, F.C. København

Peter Ankersen har kæmpet lidt med niveauet efter på et tidspunkt ellers at have lignet et oplagt udlandssalg fra F.C. København. Trods flere landskampe, og også en scoring i kvalifikationen til VM, mangler han stadig at byde sig ind på en klassespiller for alvor.

6’er: Pierre-Emile Højbjerg, Southampton

Da en 18-årig Pierre-Emile Højbjerg startede inde for selveste Bayern München mod Dortmund i den tyske pokalfinale i 2014 troede mange, at han i dag, fire år senere, allerede ville være en etableret spiller på det danske landshold. Sandheden er i stedet, at han ikke fandt vej til Åge Hareides foretrukne 23 VM-spillere. Efter lidt vanskeligheder i Southampton har Højbjerg fundet vej til klubbens startopstilling og præsteret flot i sidste halvdel af sæsonen, hvilket giver løfter om, at han er ved at indfri nogle af de enorme forventninger, som fodboldverdenen havde til ham i sine teenageår.

8’er: Mike Jensen, Rosenborg BK

Mike Jensen er blevet lidt mere glemt i den danske fodboldbevidsthed, siden han skiftede til norske Rosenborg, men han er bestemt ikke blevet en dårligere fodboldspiller. Fremstår i dag som en profil og lederfigur for Rosenborgs norske mestre og en af Eliteseriens allerbedste spillere. Mange havde regnet med at se Mike Jensen komme med i VM-truppen, men Michael Krohn-Dehli overtog den sidste midtbaneplads i truppen i sidste minut.

10’er: Mathias Jensen, FC Nordsjælland

22-årige Mathias Jensen, der ligesom Christian Nørgaard endnu har sin landsholdsdebut til gode, er blevet lidt af en darling i Superligaen med sin teknisk betonede spillestil. Mathias Jensen har både et pasningsspil, en spilintelligens samt en evne til at afslutte fra området lige udenfor feltet, som gør, at han ifølge mange allerede er for god til Superligaen. 12 mål og 10 assists i Superligaen i den overståede sæson fortæller også, hvorfor klubber som Ajax, Celta Vigo og Villarreal efter sigende skulle være interesseret i at købe ham denne sommer.

Venstre kant: Nicklas Bendtner, Rosenborg BK

Indrømmet. Bendtner er en naturlig 9’er og ikke venstre kant. Men vi har set os nødsaget til at placere Bendtner på kanten på dette hold for at have plads til de bedste 11, der ikke er udtaget. Han har dog vist, både i sine unge Arsenal-dage, men også i Rosenborg, at han formår at spille andre positioner end frontangriber. Bendtner led samme skæbne som Bjelland og blev akkurat ikke sin skade kvit hurtig nok til, at Åge turde udtage ham. Bendtner havde formentlig ikke fået en startplads under VM, men fordi Bendtner er Bendtner gav det naturligvis stor omtale i udenlandske medier, at han blev sorteret fra.

Højre kant: Daniel Wass, Celta Vigo

Endnu en sag der, ligesom med Bjelland og Bendtner, er blevet snakket meget om rundt om i de fodboldinteresserede hjem. Hvordan kan en nøglespiller i Celta Vigo ikke blive udtaget til det danske A-landshold? Svaret er givetvis problemer mellem Wass og Åge Hareide, men det er stadig besynderligt set med danske briller, at så god en spiller ikke er med i vores VM-trup. Daniel Wass står overfor at skulle skifte klub denne sommer, og det skal blive spændende at se, hvad fremtiden bringer både på klub- og landsholdsniveau for Wass.

Angriber: Kenneth Zohore, Cardiff City

Endnu et eksempel på en spiller, der blev hypet meget i sine teenageår, men som først nu er ved for alvor at finde sit ståsted i seniorfodbolden. Zohore fik allerede som 16-årig minutter i både Superliga og Champions League for FCK, men fik aldrig sit gennembrug i den hvide trøje. Efter ophold i både Fiorentina, Brøndby, Göteborg og OB har han nu netop været med til at spille Cardiff City op i Premier League. Zohore bidrog med ni mål i oprykningssæsonen og vil håbe på, at han fra næste sæson både kan få spilletid i Premier League samt få sin A-landsholdsdebut.

Bænken:

David Jensen, Utrecht (målmand):

Sikker sidste skanse for nummer fem i den hollandske liga og betragtes blandt ligaens bedre målmænd. Den tidligere FCN-keeper lever en anonym tilværelse i Holland, men bliv ikke overrasket, hvis han bliver hentet af en større klub i løbet af få år.

Erik Sviatchenko, FC Midtjylland (midterforsvar):

Sviatchenko kom hjem på leje til FC Midtjylland for at få fast spilletid efter et halvt år på bænken i Celtic. Det lykkedes til fulde med et dansk mesterskab, men VM-truppen kom han aldrig helt tæt på.

Rasmus Nissen, Ajax (højre back):

Den dynamiske og angrebsivrige back fik efter et flot gennembrud i FC Midtjylland et stort skifte til Ajax i vinterens transfervindue. Er ikke braget igennem i det hollandske endnu, men med sine 20 år en fremtidens mand, som vi nok skal komme til at se mere til fremover.

Christian Nørgaard, Brøndby IF (midtbane):

Nørgaard har altid været betragtet som et stort talent i fodboldkredse, men først under Alexander Zorniger har Nørgaard taget skridtet fra talent til Superliga-profil. Til gengæld måske ligaens bedste 6’er og et godt bud på en spiller, der kan få muligheden i A-landsholdsregi, når William Kvist stopper.

Jakob Poulsen, FC Midtjylland (midtbane):

Jakob Poulsen viser ingen tegn på, at alderen efterhånden nærmer sig et punkt, hvor mange jævnaldrende enten må gå et niveau eller to ned på rangstigen eller slet og ret stoppe karrieren. Måske FC Midtjyllands vigtigste spiller i mesterskabssæsonen. Måske Superligaens vigtigste spiller. Fantastisk højre fod både hvad angår pasningsspil og dødbolde.

Robert Skov, F.C. København (kant):

Robert Skov er måske ikke brændt fuldstændig igennem i F.C. København endnu, men han har vist nogle af de takter fra Silkeborg-tiden, som gør, at fans af FCK godt kan se frem mod den kommende sæson med en vis optimisme. Et venstreben på rigtig højt niveau.

Christian Gytkjær, Lech Poznan (angriber):

Christian Gytkjærs bedste år som fodboldspiller har været i Norge og Polen, og derfor er han et relativt ubeskrevet blad hos mange danske fodboldfans. Han har blot en enkelt A-landskamp på CV’et, men har til gengæld scoret 19 mål i denne sæson i Polens bedste række, hvilket absolut fortjener respekt.

Skriv en kommentar