VM 2010-optakt: Cameroun – Holland

0

Cameroun og Holland tørner sammen i en på papiret ret ligegyldig kamp i Cape Town, for mens Cameroun blot har æren at spille for, ligner Holland en sikker vinder af denne gruppe E.

Cameroun har haft en skuffende slutrunde, og efter to nederlag i de to indledende kampe, er Cameroun sikker på at kunne booke en billet hjem til Cameroun når kampen mod Holland er afviklet. De lagde ud med at tabe 1-0 til Japan, hvor den japanske profil Keisuke Honda sænkede dem.

Dernæst mødte de Danmark i en form dem knald eller fald kamp, og der formåede danskerne at tage de tre point, da kampen lidt ufortjent endte 2-1 i dansk favør. Forud for kampen mod Holland er det altså med garanti et Cameroun-hold uden selvtillid, hvorfor man ikke forventer at se meget fra deres side.

Trods det faktum at de intet har at spille for vil Camerouns landstræner Paul Le Guen ikke se sit mandskab gå ned med flaget, og har forsikret omverdenen om at hans hold ikke vil lægge sig ned:

”Vi skal selvfølgelig være professionelle, forberede os optimalt til træningerne og gøre en god figur mod Holland. Vi må huske på at det ikke er en ligegyldig venskabskamp, men derimod en VM-kamp, og vi skal respektere vores folk og turneringen i sig selv, og huske på alle de seere verdenen over.”

Holland derimod har stik modsat Cameroun haft en succesfuld slutrunde, og lagde ud med en 2-0 sejr over Danmark, der spiller mod Japan om den afgørende plads i gruppens anden kamp. Efter en skidt start mod danskerne kom der gang i spillet i anden halvleg, og et selvmål efterfulgt af en scoring fra Dirk Kuyt sikrede dem sejren.

Japan ventede i deres næste kamp, og det blev ej heller nogen walkover for ’Oranje’. Wesley Sneijder fik dog med sit langskud sikret hollænderne yderligere tre point, og dermed er de nu helt sikre på at være i ottendedelsfinalen. Landstræner Bert van Marwijk vil ikke se nogen slinger i valsen mod Cameroun, og forventer at hans hold leverer trods kampens betydning:

”Vi tager kampen mod Cameroun meget seriøst, for det er en kamp hvor vores spillere kan vi hvad de har lært og vi vil gerne blive bedre for hver kamp, og på den måde tanke mere selvtillid. Så på den måde er kampen mod Cameroun en vigtig kamp for os, og jeg tager den meget seriøs i flere aspekter,” siger van Marwijk til FIFA's hjemmeside.

Hold øje med:

Cameroun - Samuel Eto'o: Den største stjerne har set skarp ud for Cameroun på det seneste, og voldte Danmark store problemer både med fine opspil og med gode afslutninger. Eto’o bliver med stor sandsynlighed også Hollands største problem, hvis han får pladsen og tiden til at udfolde sig.

Holland - Robin van Persie: Ifølge flere medier stiller van Marwijk med alle profilerne præcis som i de første kampe, og bliver dette aktuelt er van Persie en af deres største trusler. Selvom han endnu ikke har scoret ved slutrunden ligner dette blot et spørgsmål om tid, og spiller han i aftenens kamp kan han sagtens volde Camerouns vaklende defensiv store problemer.

Seneste nyt om holdene:

Cameroun: Selvom muligheden for at gå videre er passeret, så er humøret højt og holdet opsat på at gøre det godt mod Holland. En skadesfri trup menes at være klar til aftenens kamp i stærkeste opstilling.

Holland: Det kommer som lidt af en overraskelse at Holland angiveligt vil stille og stærkeste, og at holdets måske største profil Arjen Robben muligvis vil være på banen. Selvom han er tvivlsom så overvejer van Marwijk at benytte ham i aftenens kamp.

Forventede startopstillinger:

Cameroun:

Hamidou

Mbia - Bassong - N’Koulou - Ekotto

Geremi - Makoun - Song

Emana

Eto’o - Webo

Holland:

Stekelenburg

van der Wiel - Heitinga - Mathijsen - van Bronckhorst

De Jong - van Bommel

Kuyt-Sneijder - van der Vaart

van Persie

Kampens dommer er: Pablo Pozo

Stadionet, som kampen spilles på: Green Point Stadium

Kampen mellem Cameroun og Holland kan følges på TV 2 fra klokken 20:30.

Skrevet af Kasper Nielsen.

Skriv en kommentar