VM 2022's 12. dag bød på fire kampe, hvor bl.a. Uruguay og Cameroun blev sendt ud af VM. Nu er alle gruppekampe spillet.

Ghana vs Uruguay (0-2)

Spilletidspunkt: 16:00

Uruguay skulle bruge en sejr, samt håbe på at Portugal vandt eller spillede uafgjort over Sydkorea for at være sikre på videre avancement.

I det 21. minut fik Uruguay noget af en forstrækkelse. Dommeren dømte straffespark til Ghana, men André Ayew brændte straffesparket.

Fem minutter senere så kunne de Arrascaeta så bringe Uruguay foran med 0-1, og bare seks minutter senere fik han fordoblet føringen.

Der blev ikke scoret mere i opgøret, og derfor havde Uruguay gjort deres for at sikre videre avancement.

Desværre for dem, så flaskede resultaterne sig ikke i den anden kamp, som vi beskriver herunder.

Sydkorea vs Portugal (0-0)

Sydkorea skulle bruge en sejr for at sikre sig videre avancement, mens portugiserne allerede havde sikret sig førstepladsen i gruppen, uanset udfaldet af kampen. Der var kun spillet fem minutter, før Portugal kom på måltavlen. Horta var målscoreren.

I det 27. minut, så kom Sydkorea på måltavlen. Kim Young-Gwon udlignede, og nu var sydkoreanerne tættere på drømmen om videre avancement. De behøvede blot en scoring mere.

I kampens overtid kunne Sydkoreas store profil Son Heung-Min levere en klasseaflevering, da han mellem benene på en portugisisk forsvarer fandt sin medspiller Hwang Hee-Chan i et flot dybdeløb. Han var kynisk og sendte bolden i nettet i det 91. minut.

Det blev kampens slutresultat, og dermed vandt Sydkorea og sikrede sig den eftertragtede billet til videre avancement, mens Uruguay slukørede måtte rejse hjem, hvor især Luis Suarez var grædefærdig.

Cameroun vs Brasilien (1-0)

Spilletidspunkt: 20:00

Cameroun havde gode arbejdsbetingelser, da Brasilien stillede op med mange reserver, da de allerede var videre. Man skulle dog helt hen i det 92. minut, før der faldt et mål i opgøret.

Det var ganske overraskende Cameroun, der scorede. Aboubakar var manden, der fik sendt bolden i nettet og han valgte at smide trøjen i sin fejring. Det kostede et rødt kort, da han havde fået et gult kort omkring 12 minutter tidligere. Det var han ligeglad med. Han var kommet i landets historiebøger.

Målet var dog ikke nok for Cameroun til at avancere. De slutter på tredjepladsen i gruppen.

Serbien vs Schweiz (2-3)

Spilletidspunkt: 20:00

Vinderen af opgøret mellem Serbien og Schweiz var begge sikre på videre avancement, hvis Brasilien tog point imod Cameroun.

Det gav grobund for en intens fight, hvor flere af spillerne var på kogepunktet. I det 20. minut kunne Schweiz' store og rutinerede profil, Shaqiri, sende bolden i kassen til 0-1.

Men bare seks minutter senere fik Serbien udlignet ved Mitrovic, og ni minutter efter kunne hans holdkammerat Vlahovic score til 2-1. I det 44. minut fik Schweiz så udlignet til 2-2.

Anden halvleg var kun tre minutter gammel, da Freuler scorede til 2-3 efter et flot opspil. Herefter var temperamenterne i kog hos de serbiske spillere i flere situationer, men de lykkedes ikke med at svare tilbage. I stedet endte de med at blive noteret for syv gule kort.

Schweiz endte med seks point og dermed er de videre gennem en andenplads i gruppen.

Se stillingen i samtlige otte VM-grupper her.