VM-dommer: Martin Hansson

0

VM-guide.dk går tæt på samtlige VM-dommere ved årets slutrunde. Den stjette dommer, som vi tegner et portræt af, er Martin Hansson, der er placeret i den europæiske dommer-gruppe.

Fulde navn: Martin Hansson
Nationalitet: Sverige
Født: 06-04-1971
International siden: 2001

I en alder af 15 år begyndte svenske Martin Hansson at dømme i sin egen klub og i 1999 dømte han sin første kamp i den bedste svenske fodboldrække.

Hans internationale karriere begyndte i 2001, da han havde sin debut ved U16-EM i England. I 2003 dømte han ved U17-VM i Finland, i 2006 ved U21-EM i Portugal, hvor han havde ansvaret for finalen mellem Holland og Ukraine, og i 2007 ved U20-VM i Canada.

Martin Hansson har også dømt i både UEFA Cuppen og Champions League. Det er dog mest blevet til gruppespilkampe. Derudover har svenskeren, der bliver Skandinaviens eneste repræsentant blandt dommerne ved sommerens VM, dømt kvalifikationskampe til både VM og EM.

Den mest omtalte af disse er nok playoff-kampen mellem Frankrig og Irland, der skulle kæmpe om at komme med til slutrunden i Sydafrika.

Den første af de to playoff-kampe havde Frankrig vundet 1-0, og dermed var intet afgjort før returkampen, hvor Hansson skulle vise sig at løbe med en del af opmærksomheden. Irland vandt kampen 1-0 efter ordinær spilletid, og dermed måtte de to hold ud i forlænget spilletid.

Her scorede William Gallas et meget kontroversielt mål, der blev godkendt af dommer Hansson. Inden Gallas sendte bolden i mål for Frankrig havde Thierry Henry nemlig haft hånden på bolden, hvilket Hansson overså.

Frankrig endte med at snuppe VM-billetten for næsen af Irland, der efterfølgende følte sig snydt og forlangte en omkamp, hvilket de dog ikke fik.

På trods af dette er Martin Hansson altså udvalgt til at dømme under VM-slutrunden i Sydafrika.

Skrevet af Pernille Nielsen

Skriv en kommentar