VM-stadion: Arena Fonte Nova – Salvador

0

Arena Fonte Nova - SalvadorArena Fonte Nova vil lægge græstæppe til fire gruppekampe, en 1/8-finale plus en kvartfinale-kamp. Læs mere om VM-stadionet her.

Fakta:

Arena Fonte Nova, Salvador
Kapacitet: 53.700 sæder
.

AAA

I 2010 valgte man at rive Estádio Fonte Nova ned, hvorefter man igangsatte byggeriet af (Itaipava) Arena Fonte Nova, således man fik et tidssvarende stadion til at kunne servicere slutrunden.

Ved projekteringen af det nye stadion var det målet at sikre en lighed til det tidligere stadion, hvor en af de interessante detaljer er, at man i den ene ende står åbne - for at give udsigt over en tilstødende sø.

Opførelsen af det nye stadion tog omkring 2½ år og blev afsluttet primo 2013 og det blev officielt åbne den 5. april 2013, mens den første kamp blev en begivenhed den 7. april – hvor lokalrivalerne fra Bahia og Vitòria tørnede sammen i en venskabskamp.

Af de 53.700 pladser på Arena Fonte Nova, så er de 2.100 pladser en form for luksuspladser, mens der i de 70 VIP-bokse samlet er plads til 1.200.

Udfordringer

Til trods for at man har bygget nyt, så har der efter åbningen været udfordringer, som det ikke var været muligt at få afklaret, hvorvidt forholdene er bragt på plads.

Allerede i åbningskampen beklagede flere tilskuer sig over udsynet. Det er ved nogle pladser såkaldte blinde vinkler, som gør at man ej kan følge alt hvad der foregår på banen.

Derudover oplevede man i maj 2013, at taget kollapsede efter et kraftigt regnvejr. De ansvarlige byggeherre (Grupo OAS & Odebrecht) har efterfølgende repareret dette, men det giver grund til eftertanke.

Programmet:

Under slutrunden er Arena Fonte Nova skemasat til at blive benyttet seks gange. Fire gange i den indledende runde samt to i de efterfølgende runder. Følgende kampe skal afvikles:

Den 13. juni kl. 21.00: SpanienHolland (gruppe B)
Den 16. juni kl. 18.00: TysklandPortugal (gruppe G)
Den 20. juni kl. 21.00: Schweiz – Frankrig (gruppe E)
Den 25. juni kl. 18.00: Bosnien-Hercegovina – Iran (gruppe F)
Den 1. juli kl. 22.00: 1H – 2G (1/8-finale)
Den 5. juli kl. 22.00: Vinder 51 – Vinder 52 (kvartfinale)

Skriv en kommentar