Wenger: VM 2018 mindede om en EM-slutrunde

0

Arsenals tidligere manager Arsene Wenger mener, at VM i Rusland nærmest var som en EM-slutrunde, da kun Brasilien kunne true de europæiske nationer.

Sommerens VM-slutrunde i Rusland blev i høj grad domineret af Europas fodboldstormagter.

Således var de to semifinaler med deltagelse af fire europæiske mandskaber, mens Brasilien og Uruguay var de eneste nationer udenfor Europa, som kom igennem til kvartfinalerne.

Arsenals forhenværende manager Arsene Wenger bemærkede også, at ikke-europæiske lande havde det svært ved VM 2018 - og franskmanden håber, at det ændrer sig, når slutrunden i Qatar løber af stablen om fire år.

"Lad os håbe, at det næste VM bliver et ægte ét af slagsen. Dét i 2018 var glimrende, men det var nærmest et europamesterskab med en gæstenation: Brasilien," siger Wenger til France Football.

Ifølge Wenger bliver det dog langt fra nemt at ændre Europas dominans. Han mener nemlig, at det kun er Brasilien, som kan byde de europæiske mandskaber op til dans.

"Generelt ved vi, at ingen sydamerikansk nation, udover Brasilien, er i stand til at vinde. Ingen asiatisk eller afrikansk heller. Så Europa ser ud til at have et stort forspring i forhold til de andre kontinenter."

De fire seneste verdensmestre har alle været europæiske: Frankrig (2018), Tyskland (2014), Spanien (2010) og Italien (2006).

Således skal man helt tilbage til 2002 for at vinde en VM-vinder fra et andet kontinent. Ved denne slutrunde var det føromtalte Brasilien, der strøg til tops.

Skriv en kommentar