DBU forklarer: Derfor tager få danske fans til Rusland

0

DBU's kommunikationschef Jakob Høyer mener, at den manglende interesse for Danmarks gruppekampe til VM skyldes, at det er svært at komme til kampene, og at billetproceduren har været vanskelig.

Når Danmark til sommer løber på banen for at spille de tre VM-gruppekampe mod henholdsvis Peru, Australien og Frankrig bliver det med forholdsvis få danske fans på tribunerne.

Og det er er der ifølge DBU's kommunikationschef Jakob Høyer en logisk forklaring på.

"Det er ikke så nemt at komme til Rusland. Mange fans rejser på én dags ture. Specielt til to af spillebyerne (Saransk og Samara) er det meget udfordrende. Det er ikke byer du lige rejser til som turist," siger Høyer til Ekstra Bladet og uddyber:

"Som dansk fan må vi erkende, at det bare ikke er som at tage til en fodboldkamp i Hamborg eller Berlin. Samtidig har billetproceduren været meget besværlig for de danske fans."

De danske fan kommer kun til at udnytte lidt over 50 % af billetkvoten til gruppekampene. Peru-kampen spilles i Saransk, mens anden gruppekamp mod Australien afvikles i Samara. Det sidste opgør mod Frankrig foregår i hovedstadsbyen Moskva.

"Der er bestilt 645 billetter til kampen mod Peru, 987 til kampen mod Australien og 3362 til vores kamp mod Frankrig. At interessen er større til kampen mod Frankrig skyldes helt sikkert, at den foregår i Moskva," forklarer Høyer.

Samtidig påpeger han, at det er langt besværligere at rejse til Rusland frem for Ukraine, hvor Danmark spillede sine tre gruppekampe ved EM i 2012. Dette skyldes ikke mindst, at man til den kommende slutrunde i Rusland skal have fan-id.

4894 danske fans har sikret sig billet til Danmarks kampe i gruppe C.

Skriv en kommentar