Optakt: Danmark – Australien

0

Der venter et interessant opgør, når Danmark og Australien torsdag eftermiddag klokken 14:00 mødes i gruppe C. Læs VM-guide.dk's optakt til kampen her.

Fokus på holdene - Danmark vs Australien:

Danmark:

Danmark fik en drømmestart på VM 2018, selvom det langt fra var kønt i opgøret imod Peru. Men de rød-hvide fik de tre livsvigtige point, som giver et godt udgangspunkt.

Næste opgave er Australien, og det bliver formentlig en helt anden kamp. Australien er ikke lige så teknisk stærke og hurtige på bolden, som peruvianerne var.

Et af de store spørgsmål er, hvordan Åge Hareide og co. vil gribe kampen an. Vil det blive et afventede dansk hold? Eller vil danskerne forsøge at sætte sig på opgøret mod en på papiret svagere modstander?

Australien:

Australien var cirka ti minutter fra at tage point fra Frankrig i den første kamp i gruppe C, hvilket viser, at det australske mandskab måske er lige så dårligt, som de fleste havde troet.

Godt nok spillede franskmændene ikke imponerende, men det hører med til historien, at Australien – med de midler de nu engang har – faktisk gjorde det rigtig godt.

Offensivt fik Australien måske ikke skabt så meget, men de formåede i store dele af kampen at lukke ned for Antoine Griezmann, Kylian Mbappé og de andre offensivprofiler på det franske mandskab.

Og hvis Australien kan gøre det mod Frankrig, er det heller ikke utænkeligt, at de kan gøre livet surt for Christian Eriksen og co.

Fakta:

- Tre gange tidligere har Danmark og Australien mødt hinanden. Det har kastet to sejre til danskerne og en enkelt sejr til australierne af sig.

- Danmark råder over en af VM’s allerhøjeste spillere i stopperen Jannik Vestergaard.

- Hvis Tim Cahill scorer mod Danmark, vil han have scoret i hele fire forskellige VM-slutrunder.

- Australien hører egentlig hjemme i Oceanien, men for en årrække tilbage fik de lov til at deltage i Asiens VM-kvalifikation.

Seneste nyt:

Danmark:

Det danske landshold må som bekendt se bort fra William Kvist mod Australien, som forventes at være ude i resten af turneringen. Lasse Schöne kommer højst sandsynligt til at overtage hans plads på den centrale midtbane.

I forsvaret måtte Andreas Christensen også udgå i første kamp mod Peru, men han forventes at være fit for fight igen mod Australien.

Australien:

Australiens trup er skadesfri, men der spekuleres i, om der kommer en enkelt ændring i start-11’eren i forhold til første kamp mod Frankrig. I så fald vil det være Tomi Juric, der afløser Andrew Nabbout.

Hold øje med:

Christian Eriksen (Danmark):

Han spillede ikke en god landskamp mod Peru, og hans dødbolde var under vanlig standard, men Christian Eriksen er uden tvivl manden, der skal skabe det for Danmark imod Australien.

Eriksen er Danmarks helt store stjerne, og alt offensivt spil skal gerne gå igennem ham. Hvis han rammer sig høje topniveau, er der gode chancer for, at det bliver til dansk sejr over australierne.

Mathew Leckie (Australien):

Mathew Leckie huserer på højrekanten for Australien, og VM-guide.dk mener, det er ham, man skal holde øje med for Socceroos.

Han har erfaring fra en del år i Bundesligaen, og siden 2017 har han optrådt for Hertha Berlin. I landsholdsdragten er det blevet til over 50 kampe for den 27-årige offensivspiller.

Forventede startopstillinger:

Danmark:

Schmeichel

Dalsgaard – Kjær – Christensen – Stryger Larsen

Schöne – Delaney

Yurary – Eriksen – Sisto

Jørgensen

Australien:

Ryan

Risdon – Sainsbury – Milligan – Behich

Leckie – Mooy – Jedinak – Kruse

Rogic

Juric

Praktisk information:

Dommer: Antonio Miguel Mateu Lahoz, Spanien. Han har i karrieren givet 19 straffespark, 269 gule kort og 19 røde kort.

Stadion: Samara Arena, Samara.

Spille-tidspunkt: 21. juni, kl. 14:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: TV 2 | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar