De seks største sejre i VM-kampe

0

Hele seks gange har et landshold besejret modstanderen med otte mål eller mere. Her får du overblikket over de seks største sejre i en VM-kamp.

VM 2022 står for døren senere på året, og dermed kan vi også kigge tilbage på nogle af rekorderne i VM-regi.

I denne artikel ser vi nærmere på de seks største sejre i VM-opgør nogensinde.

Husk, at du kan holde dig opdateret på VM live resultater og tabel i løbet af VM 2022, der afholdes til vinter, for at være bedst muligt klædt på.

På listen er der flere landshold, som har vundet med de samme cifre. Her har vi opprioriteret de nyeste sejre på listen.

6. Sverige 8-0 Cuba (1938)

VM 1938 i Frankrig blev turneringen, hvor et hold for første gang i historien vandt 8-0.

Det skete i kvartfinalen mellem Sverige og Cuba, hvor svenskerne fik bolden i nettet otte gange mod de chanceløse cubanere.

Tore Keller og Gustav Wetterström scorede begge hattrick, mens Arne Nyberg og Harry Andersson hver bidrog med et enkelt mål.

5. Uruguay 8-0 Bolivia (1950)

Uruguay nåede blot at spille én enkelt gruppekamp ved VM 1950 i Brasilien, efter at det franske landshold trak sig fra turneringen.

Men i den gruppespilskamp fik de også bevist, hvorfor de senere hen vandt turneringen.

De scorede otte mål mod Bolivia, hvor Oscar Miguez stod bag et hattrick, mens Juan Alberto Schiaffino scorede to mål i opgøret.

4. Tyskland 8-0 Saudi-Arabien (2002)

VM 2002 er den seneste VM-slutrunde, hvor der blev skabt en sejr på over syv mål. Tyskland åbnede VM-slutrunden i Japan/Sydkorea ved at vinde 8-0 over Saudi-Arabien. Så var VM ligesom i gang for tyskerne.

Tyskerne endte da også i finalen, hvor de dog måtte se Brasilien som deres overmænd, da de blev besejret med 2-0 i Yokohama foran lidt over 69.000 tilskuere.

3. Ungarn 9-0 Sydkorea (1954)

Ungarn lagde ud med at vinde hele 9-0 over Sydkorea i gruppespillet ved VM 1954 i Schweiz.

Ferenc Puskás scorede to mål, ligesom Péter Palotás gjorde det. Landsmanden Sándor Kocsis var i målhumør og leverede et hattrick på 26 minutter fra 24-50. minut.

Ungarn endte desuden i VM-finalen, hvor de dog måtte se sig slået af Vesttyskland med 3-2.

2. Jugoslavien 9-0 Zaire (1974)

Zaire var det eneste afrikanske hold, der havde kvalificeret sig til VM 1974 i Vesttyskland.

Og det skete på trods af at de havde et stort kaos i landet, grundet kontroverser og diktatur.

Deres håb om at få en god oplevelse ved slutrunden fik Jugoslavien ødelagt med et ydmygende nederlag på hele 9-0 i gruppespillet.

1. Ungarn 10-1 El Salvador (1982)

El Salvadors kvalifikation til VM 1982 i Spanien var et mirakel i sig selv, hvor borgerkrig dominerede landet på dette tidspunkt.

Indskiftede Laszlo Kiss scorede et hattrick på syv minutter. Han skrev sig også ind i historien som den eneste ikke-starter, der nogensinde har gjort det ved en finale og også den hurtigste til at score et hattrick.

Både Ungarn og El Salvador faldt dog ud af turneringen efter gruppespillet, da Belgien og Argentina i stedet avancerede.

Skriv en kommentar