Kommer vi til at se endnu et vinter-VM?

0

Hvert fjerde år samles verden til en månedlang fejring af fodbold. FIFA World Cup er blandt de mest sete sportsbegivenheder på planeten, og over 3,262 milliarder mennesker har set mindst ét minut af dækningen af turneringen i Rusland i 2018.

VM er en global begivenhed, hvor holdene repræsenterer deres lande i et show af international enhed. Men da VM i 2022 skal afholdes i Qatar - et land med et sommerklima med temperaturer på op til 50 grader Celsius - var der bekymring, og turneringsdatoen blev flyttet til vinteren. 

Ved at flytte VM i fodbold til vinteren 2022 blev kalenderen ændret væsentligt. Desuden har det en stor indvirkning på væddemålsmarkederne. Vil der så blive endnu et vinter-VM? Fortsæt med at læse for at finde ud af det.

De uudtalte tendenser i VM-væddemål: Hvorfor tallene ikke lyver

Hvert fjerde år, under VM, samles fans fra hele verden for at heppe på deres hold og placere væddemål på deres yndlingssportshold. VM har normalt favoritter, men der er også nogle tilbagevendende tendenser, som dukker op i hver konkurrence. De tre mest hyppige, der ses, når der placeres World Cup betting er vist nedenfor.

1. Der er altid et hold, der anses for at være favorit til at vinde, men det gør de aldrig.

Det sker næsten ved hvert VM. Der er altid et hold, der anses for at være favorit, men det lader aldrig til, at de vinder. Ved VM i 2018 var det hold Brasilien. De var favoritter til at vinde, men de blev i sidste ende besejret af Belgien i kvartfinalen.

2. Der er altid mindst én overraskelse i gruppespilsrunden.

Upsets er en almindelig foreteelse ved VM. I gruppespillet er der altid mindst et par overraskelser, da hold, der ikke forventes at klare sig godt, ender med at besejre favoritterne. I VM 2022 var nogle af de største overraskelser bl.a. Saudi-Arabien besejrer Argentina og Australien besejrer Danmark.

3. Jo længere et hold kommer i turneringen, jo flere folk satser på dem.

Dette er en naturlig tendens, fordi folk har en tendens til at satse på de hold, som de tror, vil vinde. Efterhånden som et hold kommer længere frem i turneringen, vil flere og flere mennesker satse på dem, fordi de tror, at de har en bedre chance for at vinde.

Verdensmesterskaber i fortiden: Er der blevet afholdt nogen om vinteren?

Selv om VM typisk finder sted om sommeren, har det aldrig været afholdt om vinteren. Det seneste tilfælde er VM i 2022, som blev afholdt i Qatar og var det første VM, der blev afholdt om vinteren i modsætning til VM i den traditionel sommerperiode.

Hvad er virkeligheden bag vinter-VM'er så? Hvert scenarie er forskelligt, og derfor findes der ikke en enkel løsning. For at fastslå, om et vinter-VM ville blive en succes eller ej, kan vi se på nogle få vigtige faktorer.

Klimaet er et væsentligt aspekt. Fans kan blive afskrækket fra at deltage i kampene, hvis værtslandet står over for koldt vintervejr. Da spillerne desuden kan føle sig mindre godt tilpas i køligere vejr, kan det også have en indvirkning på, hvor godt spillet bliver spillet på banen.

Der bør også tages hensyn til planlægningen. Mange af de bedste spillere i verden har i forvejen ret travlt med andre forpligtelser, fordi VM normalt afholdes om sommeren. Det tyder på, at det kan blive en udfordring at tiltrække de største spillere til VM, hvis det afholdes om vinteren.

Endelig er det også vigtigt at overveje logistikken i forbindelse med afholdelse af et VM om vinteren. Hvis f.eks. stadions og andre faciliteter ikke er forberedt på koldt vejr, kan det skabe problemer. Derudover kan det være vanskeligere at rejse om vinteren, hvilket kan gøre det svært for fans at komme til kampene. 

De fleste af de ovennævnte bekymringer gjaldt dog ikke for Qatar. Qatar er en enormt rig nation og havde råd til at bygge nye stadioner og andre faciliteter efter behov. Desuden ligger Qatar i et område med moderate vintre, og derfor var dette ikke et stort problem. Det eneste potentielle problem er tidsplanen, da det kunne være en udfordring at rekruttere de bedste spillere, hvis VM afholdes om vinteren. Da Qatar overvandt denne vanskelighed, har der dog ikke været nogen væsentlige problemer, siden Fifa's verdensmesterskab begyndte.

Konklusion

Når man ser på fakta, er det svært at sige, om der bliver endnu et vinter-VM. Statistikkerne viser, at en række variabler, herunder økonomiske variabler og offentlighedens interesse, kan føre til endnu et vinter-VM. Det er også klart, at mange faktorer kan gøre det umuligt, at der bliver endnu et vinter-VM. Saudi-Arabien vil sammen med Grækenland og Egypten, som også er ret varme hele sommeren, byde på VM-slutrunden i 2030, og hvem ved? I sidste ende er det udfordrende at sige med sikkerhed, om der vil blive afholdt endnu et vinter-VM.

Skriv en kommentar