Optakt: Argentina – Kroatien

0

Argentina jagter deres første VM-sejr ved denne slutrunde, mens Kroatien skal bygge videre på deres første fra første opgør. Holdene mødes torsdag kl. 20:00. Læs hele optakten her.

Mens Argentina ikke fik den ønskede start på VM, kom Kroatien perfekt fra start. Nu mødes de to formodede stærkeste hold i en kamp, som pludselig betyder mere end forventet. VM-guide.dk klæder dig på til opgøret.

Fokus på holdene - Argentina vs Kroatien:

Argentina:

Den var ikke god for Argentina i deres første kamp, da det blot blev til 1-1 mod Island. Selvom Island stod godt imod i første halvleg, var de presset helt tilbage i anden halvleg, men argentinerne formåede ikke at score.

Undervejs brændte Lionel Messi endda et straffespark, og den lille troldmand virkede ikke til at trives mod et islandsk hold, der virkelig pakkede ham ind.

Nu har de ryggen mod muren, når de skal møde Kroatien, og der skal findes nogle skarpere takter frem, hvis Argentina ikke vil udspille deres rolle allerede i runde 2.

Kroatien:

Perfekt. Så simpelt kan man vel beskrive Kroatiens start på denne VM-turnering. En 2-0-sejr over Nigeria blev det til i en kamp, hvor kroaterne ikke for alvor foldede sig ud, men alligevel havde alt under kontrol.

Nu gælder det i stedet kampen mod gruppens formodet stærkeste hold, og det i en kamp hvor kroaterne kan sikre sig videre avancement.

Man må formode, at spillere som Ivan Rakitic og Luka Modric vil være toptændte til denne kamp, som kan vise sig at blive en sand triumf for kroaterne.

Fakta:

- De to hold har mødt hinanden fire gange tidligere, men kun en enkelt gang i en betydende kamp. Til VM i 1998, hvor Argentina vandt 1-0.

- Argentinas helt store profil, Lionel Messi, blev i 2014 kåret til VM’s bedste spiller.

- Kroatien har til denne slutrunde kunne håndplukke spillere fra storklubber som FC Barcelona, Juventus og Real Madrid (Ivan Rakitic, Mario Mandzukic, Luka Modric og Mateo Kovacic).

Seneste nyt:

Argentina:

Udover det brændte straffespark har de argentinske overskrifter mest handlet om Diego Maradona, som efter sigende skulle have opsøgt spillerne efter kampen for at skælde ud.

Om historien er sand, vides ikke, men den har i hvert fald fjernet en smule fokus fra de argentinske spillere, som har haft tid til at restituere fysisk og mentalt. Alle meldes klar til kamp.

Kroatien:

Kroatiens trup har været ramt af en gedigen overraskelse, idet angriberen Nikola Kalinic blev sendt hjem, efter han nægtede at spille mod Nigeria. Dermed er kroaternes trup nu nede på 22 mand.

Hold øje med:

Lionel Messi (Argentina):

Det var tydeligt mod Island, at alt i den argentinske offensiv går igennem Messi. Kritikere mener, at Argentinas spil bliver hæmmet af den lille troldmand, men det er ofte her, store spillere viser sit værd.

Mario Mandzukic (Kroatien):

Mens den argentinske offensiv er spækket med store navne, har defensiven ikke den samme gennemslagskraft. Derfor er det vitalt for kroaterne at have store stærke Mandzukic i front til at tage de chancer, der uden tvivl vil opstå.

Forventede startopstillinger:

Argentina (4-2-3-1):

Caballero

Salvio - Otamendi - Rojo - Tagliafico

Biglia - Mascherano

Meza - Messi - Di Maria

Agüero

Kroatien (4-2-3-1):

Subasic

Vrsaljko - Vida - Lovren - Strinic

Rakitic - Modric

Rebic - Kramaric - Perisic

Mandzukic

Praktisk information:

Stadion: Nizhny Novgorod Arena, Nizhny Novgorod

Spille-tidspunkt: 21. juni klokken 20:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: DR 1 | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar