Optakt: Marokko – Iran

0

I gruppe B er alles øjne rettet mod de to europæiske storhold, men i gruppens anden kamp er der momentum på spil. Læs hele optakten her.

Her kan Marokko og Iran nemlig lægge pres på Spanien og Portugal, hvis de kan lægge ud med en sejr. VM-guide.dk klæder dig på til kampen.

Fokus på holdene:

Marokko:

Marokko er måske ikke et land, som mange fodboldfans forventer sig meget af, men holdet har tidligere vist, at de er i stand til at overraske. I 1986 vandt de deres VM-pulje foran England, Polen og Portugal, og i 1998 var de blot en sen norsk scoring fra at gå videre til 1/8-finalen.

I alt har marokkanerne deltaget ved VM fire gange og er gået videre en enkelt gang. Sidste VM-deltagelse ligger dog 20 år tilbage i tiden, så det er et sultent marokkansk hold, der møder ind i Rusland.

Marokkanerne har haft en forrygende forberedelse til sommerens VM-slutrunde. I februar vandt landet African Nations Championship – ikke at forveksle med Africa Cup of Nations – og siden da er det blevet til fire sejre og en uafgjort i fem træningskampe.

Specielt 2-1-sejren ude mod en anden VM-nation, Serbien, har vækket optimismen hos nordafrikanerne, som håber at kunne overføre de gode resultater til sommerens VM-slutrunde.

Marokko kan vise sig at blive et underholdende bekendtskab. I deres seneste 14 kampe har de scoret mindst to mål i 12 af dem.

Iran:

Iran var højst overraskende klar til VM som den blot anden kvalificerede nation efter mægtige Brasilien.

Med Carlos Queiroz i spidsen har iranerne skabt en solid defensiv base, og i de ti afgørende kvalifikationskampe frem mod VM lukkede de blot to mål ind. Begge mål var mod Sydkorea, og de faldt, da Iran allerede havde sikret sig kvalifikationen.

Det er dog værd at bemærke, at Iran har spillere i offensiven, som kan gøre ondt på modstanderne, og det skal blive spændende at se, om de kan finde den rette balance.

Iranerne har været med ved fire tidligere VM-slutrunder, men har ikke haft den store succes og blot vundet en enkelt kamp – en 2-1-sejr over USA i 1998.

Siden kvalifikationsturneringen sluttede i oktober har Iran spillet et hav af venskabskampe. Kampene i år har budt på fire sejre over tvivlsomme modstandere som Litauen og Sierra Leone og to nederlag til Tunesien og Tyrkiet.

Det er altså ikke et iransk hold, der kommer til VM med de bedste forberedelser, og spørgsmålet er, hvor holdet står mentalt. Det kan vi få et fingerpeg om i kampen mod Marokko.

Fakta:

- De to lande har aldrig tidligere mødt hinanden.

- Irans landstræner Carlos Queiroz har tidligere stået i spidsen for Real Madrid. Han har også ført Portugal til VM og skal nu stå overfor sit fædreland i en af Irans senere kampe.

- Marokkos landstræner Herve Renard er den eneste træner, der har vundet Africa Cup of Nations med to forskellige landshold.

- Der er blot fem gengangere i Irans 2018-trup fra den trup, som i 2014 drillede Argentina i gruppespillet.

Seneste nyt:

Marokko:

Et af Marokkos sikre kort, Nimes-spilleren Rachid Alioui, må se slutrunden fra sygesengen med en forstrækning. Ellers er truppen skadesfri.

Iran:

Selvom der har været lidt træthed at spore i træningskampene, er der ingen skader, og mon ikke de enkelte spillere kan lægge trætheden til side, når det gælder VM?

Hold øje med:

Mehdi Benatia (Marokko):

Den absolut største stjerne på banen er Juventus-stopperen, som har været stærkt medvirkende til, at marokkanerne holdt buret rent i de sidste seks kvalifikationskampe. Det er Benatias første VM-slutrunde, og han vil give alt for, at den kommer til at vare længere end tre kampe.

Alireza Jahanbakhsh (Iran):

Den iranske højrefløj er flyvende på landsholdet, og selvom han hverken signerer mange mål eller assists, så er det ham, der skaber alt offensivt for iranerne. Han kan blive et rigtigt spændende bekendtskab ved denne slutrunde.

Forventede startopstillinger:

Marokko (4-1-4-1):

Munir

Amrabat - Benatia - Saiss - Hakimi

El-Ahmadi

Ziyech - Belhanda - Boussoufa - Harit

Boutaib

Iran (4-2-3-1):

Beiranvand

Rezaeian - Hosseini - Pouraliganji - Mohammadi

Hajsafi - Karimi

Jahanbakhsh - Dejagah - Ghoddos

Azmoun

Praktisk information:

Stadion: Saint Petersburg Stadium, St. Petersburg.

Spille-tidspunkt: 15. juni, klokken 17:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: TV 2 | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar